- ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνο-Τουρκικό Συμπόσιο Συνταγματικού Δικαίου με τη συμμετοχή του Γιάννη Κτιστάκι

800px-Bogazici_University

O Επιστημονικός Όμιλος ‘Αριστόβουλος Μάνεσης’ και το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου διοργανώνουν το πρώτο Ελληνο-Τουρκικό Συμπόσιο Συνταγματικού Δικαίου με θέμα “Ελλάδα και Τουρκία: παράλληλες και αποκλίνουσες συνταγματικές διαδρομές”  (“Greece & Turkey: Converging and Diverging Trajectories”), από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2014.

Το συμπόσιο που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και Τούρκοι ακαδημαϊκοί και νομικοί. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Ροζάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης και τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο Ergun Özbudun, γνωστός συνταγματολόγος, ο Gülay Barbarosoğlu, Πρύτανης Πανεπιστημίου Βοσπόρου, ο Γιάννης Κτιστάκις, νομικός σύμβουλος του Οικ. Πατριαρχείου και επικ. καθηγητής των Πανεπιστημίων Θράκης και Βοσπόρου και πολλοί ακόμα.
Η Α.Θ.Π., ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος ο Α΄ θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία του Συμποσίου.
Γλώσσα εργασίας του συμποσίου θα είναι η Αγγλική.
Περισσοτερα και το πρόγραμμα του Συμποσίου στο Δίκτυο Μικρασιάτης

Αφήστε μια απάντηση