- ΘΗΒΑ

Έναρξη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «ΣΟΝΙΑ» στη Θήβα

Κάθε Μάιο η Ιούνιο, μαζί με την υπομονή για την θάλασσα, έρχεται και η ανυπομονησία για το σινεμαδάκι κάτω απ’ τον ουρανό και τα αστέρια. Αλλά κάτι βλέπεις ,οι ξαφνικές βροχές μες στο κατακαλόκαιρο, κάτι εκλογές, κάτι πρωταθλήματα,κάτι φέτος ο κορονοιός, μου άφησαν μια αίσθηση αυτού του ωραίου που δεν είναι πια τόσο αυτονόητο κι αυτό το κάνει ακόμα πιο μαγευτικό.

Πόσο άραγε Τυχεροί είμαστε στην Θήβα που από το 1985,από εκείνη την ημέρα που ο τότε Δήμαρχος Κώστας Κουρκούτης χάρισε ακόμα ένα στολίδι στην πόλη.Ενέτει 2020 ανοίγει την πόρτα και μας υποδέχεται.

Το θερινό το σινεμά δεν είναι μόνο το παρελθόν,το μέλλον,το αγιόκλημα και τα γιασεμιά. Για τους ανθρώπους που το δουλεύουν, είναι η ζωή τους, το σπίτι τους, ο καθημερινός τους αγώνας για να μας ταξιδέψουν..Αυτό αρκεί.Ας το απολαύσουμε.

Πούλιος Παναγιώτης.

Μόνιμη πολιτιστική δραστηριότητα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ και συγκεκριμένα από το έτος 1985, είναι η λειτουργία του ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΣΟΝΙΑ», του μοναδικού θερινού κινηματογράφου που λειτουργεί στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της.

ΣΙΝΕΜΑ ΘΗΒΑ


Έπειτα από τις δυσχερείς συνθήκες που επικράτησαν κατά τη χειμερινή περίοδο και το lock down του χειμερινού δημοτικού κινηματογράφου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου «Σόνια» την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ως έναν από τους πρώτους χώρους πολιτισμού που ανοίγει τις πύλες του στην πόλη μας και σας προσκαλεί για να σας ξεκουράσει και να σας διασκεδάσει με τη μοναδικότητα του θερινού σινεμά.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ., όπως και σε όλες τις δραστηριότητές της, θα τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας του Υπουργείου Υγείας και το οποίο στην προκειμένη περίπτωση, παρέχει στους θερινούς κινηματογράφους, πληρότητα σε ποσοστό έως και 75% του χώρου, ενώ δεν θα γίνονται διαλείμματα προς αποφυγήν συνωστισμού. Τα κυλικείο του σινεμά θα λειτουργεί κανονικά προκειμένου οι θεατές να εξυπηρετούνται, όποτε το επιθυμούν, κατά τη διάρκεια των προβολών.


Το εισιτήριο διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και υιοθετείτε διαφοροποιημένη πολιτική τιμών για συγκεκριμένες κατηγορίες κοινού όπως είναι οι φοιτητές, οι άνεργοι και οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και συγκεκριμένα:
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 6,00 €
ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΜΕΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ: (με απόδειξη της ιδιότητάς τους): 5,00 €
ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:
ΠΑΙΔΙΚΟ: 5,00 €
ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 ΕΤΩΝ: ΔΩΡΕΑΝ

Από την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, θα προβάλλεται το αριστουργηματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας «ΠΙΝΟΚΙΟ», που στα χέρια του δεξιοτέχνη σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε μεταμορφώνεται σε ένα αισθητικά πανέμορφο και μαγικό κινηματογραφικό ταξίδι. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο.

Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων