- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΘΗΒΑ

Ενημέρωση για την επίθεση σκύλου σε γυναίκα στο Τάχι Θηβών

2537

Επίσημη ενημέρωση εκδόθηκε  από το Δήμο Θηβαίων σχετικά με το περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε γυναίκα στο  Τάχι Θηβών. Η υπόθεση είχε δημοσιευτεί με την μορφή καταγγελίας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο Δήμος ενημερώνει ώς εξής:

  1. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων ενημερώθηκε σχετικά με την επίθεση με προφορική καταγγελία συγγενή της παθούσας στις 22-1-2016 καθώς και με έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας, που παραλήφθηκε την ίδια μέρα και  ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης του εν λόγω σκύλου, με τη βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Θηβών.
  2. Μετά τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του αδέσποτου σκύλου από την παθούσα με κατάθεση υπεύθυνης δήλωσής της, το εν λόγω ζώο βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση για την υγεία και τη συμπεριφορά του.
  3. Ο συγκεκριμένος σκύλος διέθετε και διαθέτει βιβλιάριο υγείας, όπου αναγράφονται οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει από κτηνίατρο που συνεργάζεται με το Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας.
  4. Στους εμβολιασμούς του συμπεριλαμβάνεται και το αντιλυσσικό εμβόλιο.
  5. Ο εν λόγω σκύλος φιλοξενείται μετά το περιστατικό από φιλόζωο πολίτη και μέσω του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος σύντομα και σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας, θα γίνει προσπάθεια υιοθεσίας του.

Τέλος,  ο Δήμος Θηβαίων όσο και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας  επίσης  διαβεβαιώνουν πως  δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της παθούσας.

Παναγιώτα Βυλλιώτη

Δημοσιογράφος
Ολα τα άρθρα από Παναγιώτα Βυλλιώτη

Αφήστε μια απάντηση