- Uncategorized

Επιστημονικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

ekdiloseisvivli livadeias

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015-2016

σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στη σειρά επιστημονικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων περιόδου 2015-2016.

Επιστήμονες θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό την τρέχουσα επιστημονική τους δραστηριότητα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Βιοϊατρικής Έρευνας και τη διασύνδεσή της με την κοινωνία. Αυτό που διαφοροποιεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, είναι η άμεση σχέση της Έρευνας με την Δημόσια Υγεία, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών και φαρμάκων για τον έλεγχο των λοιμωδών και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

Καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν ευχάριστα τις διαλέξεις με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 10-10-2015

Να κάνουμε ή όχι εμβόλια; | Δρ. Μιχάλης Στρατηγάκης, υπεύθυνος εμβολίων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Μοσχαράκι με αγκινάρες και πορτοκάλι : Σύγχρονη κωμωδία με τους Νίκο Βατικιώτη, Κίττυ Μαργαρίτη και Γεωργία Σηκοπέτη

Σάββατο 7-11-2015

Επιδιορθώνοντας τον εγκέφαλο: βλαστικά κύτταρα | Δρ. Ρεβέκκα Μάτσα, Δ/ντρια Ερευνών – Εργαστήριο Νευροβιολογίας

Μουσική βραδιά : με τους Νίκο Βατικιώτη και Νίκο Στάικο. Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και πρωτότυπες διασκευές

Σάββατο 5-12-201

Κβαντική φυσική : κόσμος όπως είναι, όχι όπως νομίζουμε |Καθ. Δημήτρης Ραπακούλιας

Φάλτσο τρίο : Σύγχρονη κωμωδία με τις  Κίττυ Μαργαρίτη, Γεωργία Σηκοπέτη, Βασιλική Λαθύρη και Λιάνα Παναγιωτίδη

Σάββατο 9-1-2016

Μικροβίωμα: 2 κιλά μικρόβια του οργανισμού μας που συμβάλλουν στην υγεία μας | Δρ. Ανδρέας  Μεντής,  Δ/ντης ερευνών εργαστηρίου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος

Μουσική βραδιά : με τους Νίκο Βατικιώτη και Νίκο Στάικο

Σάββατο 6-2-2016

Φυσική αυτοανοσία- Φυσικά αυτοαντισώματα: από την έρευνα στην κλινική πράξη | Δρ. Πηγή Λυμπέρη, Δ/ντρια Ερευνών – Εργαστήριο Ανοσολογίας

“W” Όταν ο Σαίξπηρ συναντάει τους Έλληνες συνθέτες :Ν. Βατικιώτης, Ν. Στάικος, Κίττυ Μαργαρίτη, Γεωργία Σηκοπέτη

 

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Πλ. Κατσώνη ή “Ζάππειο”), και θα αρχίζουν στις 6 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, ανά εκδήλωση. Τα δελτία θα είναι αυστηρά ατομικά και θα εξασφαλίζουν την είσοδο μέχρι ένα τέταρτο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά τις 5.45 μμ. τα δελτία δεν θα έχουν πλέον ισχύ.

Διάθεση των δελτίων προτεραιότητας: Στη Βιβλιοθήκη (Γραφείο Δανεισμού & Εξυπηρέτησης, Ισόγειο), δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση. Για την πρώτη εκδήλωση, της 10ης Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διάθεσή τους τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Πληροφορίες: τηλ. 22610.89970

—————————————————————————————–

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

 Από την ίδρυσή του (1920) μέχρι σήμερα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ( ΕΙΠ ) παραμένει πιστό στην αποστολή του που είναι η πρόληψη και η θεραπεία των Μολυσματικών νοσημάτων μέσω της Βασικής Έρευνας, της Εκπαίδευσης και της  προσφοράς Υπηρεσιών στη Δημόσια Υγεία.

Πέρα από την εστίαση στην καταπολέμηση των μολυσματικών νοσημάτων, στόχο της Έρευνας στο ΕΙΠ σήμερα αποτελεί και  η καταπολέμηση άλλων νοσημάτων όπως τα αυτοάνοσα, τα νευροεκφυλιστικά, τα νευρομυικά και διάφορες μορφές καρκίνου.

 

 Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

 Ο όμιλος φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ είναι ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα με σκοπό την ενθάρρυνση και αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την προώθηση των σκοπών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Για την εκπλήρωση των σκοπών του, το Σωματείο επιδιώκει την οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου από ιδιώτες, ιδρύματα, οργανισμούς ή εταιρείες, ενημερώνει και πληροφορεί την κοινή γνώμη για τη σημασία του επιστημονικού και κοινωνικού έργου του Ινστιτούτου και προβαίνει σε κάθε σχετική ενέργεια για την επιδίωξη των σκοπών του.

Αφήστε μια απάντηση