- ΘΗΒΑ

Επιστολή Αγνιάδη σε Υπουργό Εσωτερικών για έλλειψη υπαλλήλων της ΝΑΒ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

VIOTIA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Λ. Κουτσοπετάλου1, Λιβαδειά, Τ.Κ. 32100, · Τηλ.22610-28281, fax: 22610-21347

Παράρτημα Θήβας : Δίρκης 20, Θήβα, Τ.Κ. 32200 ·Τηλ. 22620-89630 · fax: 22620-89630

http: //www.viotiachamber.gr, e-mail: epimviot@otenet.gr

Λιβαδειά, 30/06/2009

Αριθ. Πρωτ.: Α4/501

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εσωτερικών

κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

ΚΟΙΝ.: όπως Πίνακας Αποδεκτών

Αθήνα

agniadis

Θέμα: «Έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας – κλείσιμο επιχειρήσεων, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών »

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Έχουμε την ιδιαίτερη τιμή, να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή, με την οποία σας παρακαλούμε, όπως μας επιτρέψετε να σας γνωρίσουμε τις απόψεις μας, αναφορικά με την λειτουργία των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και ειδικά της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, εκτιμούμε ότι η ομαλή λειτουργία της τοπικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς οι αρμοδιότητες της άπτονται του συνόλου σχεδόν των διοικητικών ενεργειών, που επηρεάζουν την εξέλιξη μιας επιχείρησης (αδειοδοτήσεις, χρήσεις, περιβαλλοντικοί και άλλοι έλεγχοι κτλ.).

Ειδικά για τον νομό Βοιωτίας, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές μετρήσεις, παράγεται το 13% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής, γεγονός που τον κατατάσσει στην τρίτη θέση στην χώρα, η λειτουργία της τοπικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης είναι απαράδεκτη.

Δεκάδες αιτήσεις συναδέλφων, περιμένουν την εξέταση τους και στοιβάζονται στα γραφεία της, δεκάδες επιχειρήσεις αναμένουν την αδειοδότηση τους ή αναμένουν το σχετικό έλεγχο για να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό τους, εγκεκριμένες πιστώσεις από χρηματοδοτικά προγράμματα χάνονται, επενδύσεις παγώνουν, επιχειρήσεις κλείνουν και θέσεις εργασίας έχουν απολεσθεί.

Βασική αιτία όλης αυτής της δυσλειτουργίας αποτελεί η έλλειψη προσωπικού. Η ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση επικρατεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαρχόντων υπαλλήλων, καθώς το σχετικό οργανόγραμμα της υπηρεσίας προβλέπει την στελέχωση της με πενήντα ένα (51) άτομα ενώ σήμερα στελεχώνεται από μόλις οχτώ (8) άτομα. Μάλιστα από αυτούς, μόνο οι δύο είναι μηχανικοί, με αρμοδιότητα έκδοσης αδειών και έλεγχου βιομηχανιών ενώ μόνο ένας είναι περιβαλλοντολόγος, για τον έλεγχο των εκρηκτικών περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής.

Η κατάσταση αυτή, η οποία έχει αγγίξει τα όρια της κακοδιοίκησης, πρέπει άμεσα να σταματήσει. Είναι απαραίτητο, άμεσα να στελεχωθεί η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, ώστε να επιτελεί σωστά το ρόλο της και να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Θεωρούμε αδιανόητο σε μια εποχή, που η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση οδηγεί πολλές επιχειρήσεις, και στην χώρα μας, σε κλείσιμο, στην Βοιωτία να κλείνουν επιχειρήσεις λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ελπίζουμε να εξετάσετε με κατανόηση το αίτημα της επιχειρηματικής μας κοινότητας και να προβείτε στην εξεύρεση άμεσων λύσεων. Άλλωστε, η ικανοποίηση της παράκλησης μας θα δώσει ουσιώδη απάντηση στο ερώτημα, αν η χώρα μας θέλει πραγματικά ή όχι επενδύσεις.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι πάντα στην διάθεση σας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Αγνιάδης Παναγιώτης

Πίνακας Αποδεκτών

Γραφείο Πρωθυπουργού

Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Ιωάννη Παπαθανασίου

Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη

Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων

κ. Γεώργιο Σουφλιά

Βουλευτές Νομού Βοιωτίας

Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελή Σκλιά

Νομάρχη Βοιωτίας, κ. Κλέαρχο Περγαντά

ΜΜΕ

Facebook Comments Box