- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή δικηγόρων προς την κυβέρνηση – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Σήμερα, 3/06/2020, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Μαχόμενων Δικηγόρων επισκέφτηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο καταθέτοντας σχετική επιστολή ενώπιον του κ. Καλαφάτη – Γενικού Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν. Δ. και του κ. Μπούγα – Αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν. Δ.

Η επιτροπή, σε συνέχεια της από 19/5/2020 επιστολής προς τον κ. Πρωθυπουργό αιτείται από την Κυβέρνηση:

1. Την αναγνώριση του δικηγορικού λειτουργήματος ως πληγέντος από τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού και τους δικηγόρους ως πληττόμενο κλάδο.

2. Την επιδότηση των δικηγόρων με το βοήθημα των 800 ευρώ για το μήνα Μάιο και τον Ιούνιο, αφού χιλιάδες συνάδελφοι έφτασαν στα όρια της απόλυτης φτωχοποίησης.

3. Τη μείωση του ΦΠΑ (στη Γερμανία π.χ. μειώθηκε 10 μονάδες) για 2 έτη, αφού οι δυσμενείς οικονομικές συνέπειες θα ακολουθήσουν και τα επόμενα χρόνια.

4. Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους μήνες της καραντίνας, όπου τα Δικαστήρια παρέμειναν κλειστά.

5. Αναθεώρηση του συστήματος παροχής νομικής βοήθειας από ενιαίο φορέα και όχι παράλληλους φορείς (π.χ. άλλη λίστα Δικηγόρων ο Δ.Σ.Α., άλλη το ΚΕΘΕΑ κλπ) με όρους απόλυτης διαφάνειας.

6. Κατάργηση άλλως μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ