- ΘΗΒΑ

Εργατικό Κέντρο Θήβας: 70 Εργαζόμενοι απολύθηκαν από την επιχείρηση VIKING

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ακόμη μια επιχείρηση στην περιοχή μας, προσέφυγε σε απολύσεις, επικαλούμενη την μείωση των παραγγελιών λόγω πανδημίας . Μιλάμε για την επιχείρηση << VIKING >> πρώην NORSAFE HELLAS, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην περιοχή Θηβών, απασχολεί γύρω στους 70 εργαζόμενους-ες. Αντικείμενο εργασίας κατασκευή πλωτών δεξαμενών, σκαφών αναψυχής, εξέδρων, στεγανών κιβωτίων κλπ.

Η Διοίκηση της εταιρείας πραγματοποίησε απολύσεις κλείνοντας το τμήμα καπονιών (γερανοί για βάρκες) και ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι θα συνεχισθούν οι απολύσεις γιατί θα κλείσει και το τμήμα του   Μηχανουργείου.

Η κυβέρνηση αναφέρει   στα ΜΜΕ   την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ στην συνέχεια διαπιστώνεται, ότι αντί να γυρίσουμε στην κανονικότητα λύνοντας προβλήματα των εργαζομένων, αντίθετα, πρόσθεσε νέα αντεργατικά μέτρα που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Επίσης λόγω τις πανδημίας συνεχίζει να ψεύδεται λέγοντας, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, για αυτό πριμοδοτεί ή μειώνει φόρους, εισφορές με κάθε τρόπο στις επιχειρήσεις που δήθεν πληγήκανε από την πανδημία χωρίς δεσμεύσεις και αποκλεισμούς !!

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ!

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας εκφράζει τους φόβους του, ότι οι απολύσεις των εργαζομένων στην εταιρεία << VIKING >>   δεν θα έχει τελειωμό, για αυτό καλεί το αρμόδιο Υπουργείο όπως ενεργήσει άμεσα για να αποφευχθούν τα χειρότερα και αυξηθεί η ανεργία ακόμη περισσότερο στη περιοχή μας και γενικότερα. Επίσης καλεί την διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Η διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας καλεί όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για να αντιδράσουμε ενάντια στις απαράδεκτες πολιτικές τις κυβέρνησης που ενισχύουν τα θέλω της εργοδοσίας,   εξοντώνοντας τους εργαζόμενους.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.