Εργατικό Κέντρο Θήβας: Να ιδρυθεί ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


ΘΗΒΑ 15-9-2011 .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση κατόπιν εντολών της Τρόικα συνεχίζει μια καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και την ίδια την κοινωνία ,καταργώντας υπηρεσίες και συρρικνώνοντας το κράτος πρόνοιας και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η άδικη πολιτική της κυβέρνησης εφαρμόσθηκε και στο Νομό μας όπου μετά την συγχώνευση που έγινε πρόσφατα των δύο παραρτημάτων του ΙΚΑ (Ορχομενού-Διστόμου), έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση και καταργεί τις Υγειονομικές Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας ιδρύοντας 45 Κέντρα Επιτροπής Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α ) σε όλη τη χώρα.

Στο Νομό μας λειτουργούσαν πέντε (5) τοπικά καταστήματα και δύο (2) παραρτήματα του ΙΚΑ, όπου το κάθε τοπικό κατάστημα ήταν και είναι αυτόνομο, εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους της περιοχής του, και για οποιοδήποτε πρόβλημα αναφέρεται στα κεντρικά του ΙΚΑ.

Παράλληλα μέχρι τώρα λειτουργούσαν δύο Υγειονομικές Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας , μία στη Θήβα και μία στη Λειβαδιά οι οποίες καταργούνται και με την ίδρυση των Κ.Ε.Π.Α, στο Νομό μας συστήνεται μόνο μία Επιτροπή με έδρα τη Θήβα.

Επικροτούμε την απόφαση του Υπουργείου για την ίδρυση του ΚΕΠΑ στην πόλη μας, δεδομένου ότι εξυπηρετούνται περίπου 70 χιλιάδες κάτοικοι σε 56 πόλεις και χωριά της περιοχής μας αλλά καταδικάζουμε την μη ίδρυση και στην πόλη της Λειβαδιάς όπου θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της.

Καλούμε τον Υπουργό να ιδρύσει νέο τμήμα ΚΕΠΑ και στη Λειβαδιά για την αποφυγή ταλαιπωρίας και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

.. Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ              ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση