- ΘΗΒΑ

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Νέες απολύσεις από εργοστάσιο της περιοχής

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η εταιρεία << VIKING >> πρώην NORSAFE HELLAS δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, απασχολεί γύρω στους 70 εργαζόμενους. Αντικείμενο εργασίας κατασκευή πλωτών δεξαμενών, σκαφών αναψυχής κλπ, πριν λίγο χρονικό διάστημα   μετά από ενημέρωση που έχουμε είχε αρκετές παραγγελίες και κέρδη .

Πρόσφατα (τον Μάιο) πραγματοποίησε 5 απολύσεις εργαζομένων. Χθες (4-6-2020) απέλυσε άλλους τρεις εργαζόμενους, κλείνοντας το τμήμα του Μηχανουργείου, όπου ο ένας εξ αυτών είναι και συνδικαλιστής εκλεγμένος από το συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας.

Επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα ότι, το κεφάλαιο είναι αδίστακτο μπροστά στους σχεδιασμούς του και στην αναζήτηση της μέγιστης κερδοφορίας του. Παρά τα τεράστια κέρδη τους από τον ιδρώτα των εργαζομένων που χρόνια εργάζονται στην επιχείρηση, δεν έχουν κανένα δισταγμό ακόμη και να φτάσουν στο κλείσιμο της επιχείρησης, και η κυβέρνηση είναι απλώς θεατής !!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !!!

Που είναι η προστασία των εργαζομένων από την πολιτεία !!!

Το Ε.Κ. Θήβας καλεί το Υπουργείο Εργασίας όπως ενεργήσει άμεσα για την διευθέτηση των προβλημάτων των εργαζομένων και την επιστροφή στην εργασία τους.

 Η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και είναι δίπλα τους για να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ακύρωση των απολύσεων αλλά και την συνέχεια της λειτουργίας της επιχείρησης.