- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας: Ανακοίνωση για τη διαχείριση της πανδημίας

Συνάδελφοι και πολίτες της Θήβας ,επιβάλλεται να συμβάλλουμε όλοι μαζί οργανωμένα στον δραστικό περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων της φάσης πανδημίας από τον κορωναϊό.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και του Πανελλήνιου  Φαρμακευτικού Συλλόγου, συστήνεται η λήψη σειράς  μέτρων, τα οποία θα εξηγήσουμε:

Συστήνεται η χρήση μάσκας από τους επιστήμονες υγείας για τη μείωση της διασποράς του ιού στις ευπαθείς ομάδες.Ειδικά εμείς στα Φαρμακεία ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή μαζί τους, επομένως έχει αξία να τις φοράμε και να παραμείνουμε στις επάλξεις, ενώ στο ευρύ κοινό συστήνουμε τη χρήση αυτών μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Συστήνεται ομοίως η χρήση γαντιών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα γάντια λειτουργούν αποτρεπτικά από την επαφή με το πρόσωπο, τη μύτη και τα μάτια, όποτε συστήνονται συμπληρωματικά/εναλλακτικά  της τακτικής αντισηψίας των χεριών για το προσωπικό του φαρμακείου.

Ο τακτικός αερισμός του χώρου τονίζεται από όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς ως απαραίτητο μέτρο.

Έχει επιπλέον προστεθεί, ως απολύτως απαραίτητη στη φάση της μεγάλης εξάπλωσης, η σύσταση της συστηματικής απολύμανσης των επιφανειών του Φαρμακείου, με χρήση ειδικών προϊόντων.

Τοποθέτηση πλεξιγκλάς στους πάγκους εξυπηρέτησης.

Έχει προστεθεί στις συστάσεις από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για επιπλέον παρεμπόδιση της διασποράς του ιού προς και από τους εργαζομένους του Φαρμακείου, για όσους δύνανται και κρίνουν σκόπιμο να το λάβουν ως προληπτικό μέτρο.

Μείωση των άσκοπων επισκέψεων στο Φαρμακείο και αποστάσεις ασφαλείας όσων εισέρχονται.

Οι αποστάσεις του 1 μέτρου (ή «2 βημάτων») ανάμεσα σε όσους παρευρίσκονται στον χώρο του Φαρμακείου για εξυπηρέτηση, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη για μείωση της ικανότητας μετάδοσης του ιού, άρα αποτελεί σημαντικό μέτρο πρόληψης το όποιο πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή.

Συστήνεται να ζητάμε από τους  προσερχόμενους στα Φαρμακεία μας να εισέρχονται μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε και όχι αν ήδη εξυπηρετούμε άλλους, ώστε να μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο ο συνολικός χρόνος παραμονής τους.

Πολίτες με ύποπτα συμπτώματα βήχα, πυρετού ή έντονου πονόλαιμου πρέπει να καλούνται να περιμένουν εκτός του Φαρμακείου και να εξυπηρετούνται κατά το δυνατόν με προτεραιότητα, φροντίζοντας παράλληλα την αντισηψία τους και την κάλυψη στόματος και μύτης σύμφωνα με τις οδηγίες ώστε να μην επιμολυνθεί το Φαρμακείο!

Ολοι μαζί, Φαρμακοποιοί και πολίτες της Θήβας, απόλυτα συντονισμένοι με τις αρμόδιες αρχές  για τη διαχείριση της Πανδημίας του Κορωναϊού, λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα.