Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Χαλκιδική

«Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Χαλκιδική.»

Παρέμβαση του Α` Αντιπροέδρου του ΕΠΒ Αριστείδη Βούλγαρη για τα διόδια στη Βοιωτία.

Τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό έκανε ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του ΕΠΒ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Με τη σύσσωμη παρουσία όλων των Επιμελητηρίων της χώρας πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις 16 και 17 Απριλίου 2010. Την Βοιωτία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Α` και ο Β` Αντιπρόεδρος κκ. Αριστείδης Βούλγαρης και Γιάννης Κορογιάννος και η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κα Σοφία Μπουφούνου-Πατσαντάρα.

Μάλιστα, ο κ. Βούλγαρης στο περιθώριο των εργασιών, ορμώμενος από την φυσική παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ζήτησε να παρέμβει και επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα των διοδίων στο Νομό Βοιωτίας, θυμίζοντάς του πως κυριολεκτικά η περιοχή μας πληρώνει «διπλά διόδια» όπως του είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μαγκριώτης απάντησε στον κ. Βούλγαρη πως έως το τέλος του 2010 το Υπουργείο Μεταφορών θα έχει μειώσει το ποσοστό των ανταποδοτικών που εισπράττει προκειμένου να μειωθεί ανάλογα και το κόστος της τελικής τιμής του εισιτηρίου προς όφελος των οδηγών.

Τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Γενικής Συνέλευσης έκανε ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του ΕΠΒ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης

Γενικότερα, τις εργασίες της τακτικής συνάντησης των Επιμελητηρίων της χώρας τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης , ο τ. Υπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο Βουλευτής της ΝΔ Ν. Χαλκιδικής, κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Νομάρχης Χαλκιδικής, κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο Αντινομάρχης Χαλκιδικής, κ. Γεώργιος Γιάννης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κ. Βασίλειος Θωμαΐδης, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τάξεων της ΝΔ, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ενώ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε στην πόλη του και ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Θωμάς Καπλάνης.

Στις εργασίες της, τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ απασχόλησε η έγκριση του Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού του 2009, η λειτουργία του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της ΚΕΕΕ «Ι.Ε.ΜΕ.», καθώς και η λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΟΜΗΡΟΣ».

Όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο, καθώς και η εν γένει κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οπότε και εκφράστηκε καθολικά η αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για την ενίσχυση της ρευστότητας και των μέτρων στήριξης, κυρίως, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση