- ΘΗΒΑ

Γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας: Ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο μας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στους συναδέλφους του ΝΚΚ που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας λόγω του μη εμβολιασμού τους, όπως επίσης εκφράζουμε και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που θα τεθούν σε αναστολή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Είμαστε υπέρ του εθελοντικού εμβολιασμού εργαζομένων, κρατουμένων και επισκεπτών, όχι όμως υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε κανέναν άνθρωπο.

Το μέτρο της αναστολής εργασίας, δηλαδή το να πετάνε τους εργαζόμενους στον δρόμο χωρίς δουλειά, δεν είχε εφαρμοστεί στις Φυλακές, ούτε τις πέτρινες εποχές των σκληρών μνημονίων. Πρόκεται για εργασιακή εξόντωση, καθώς ως γνωστόν ο Δημοσιουπαλληλικός Κώδικας απαγορεύει την άσκηση ιδιωτικού έργου σε δημόσιους υπαλλήλους και διαλύει τους οικογενειακούς  προγραμματισμούς.

Επίσης, αναρωτιόμαστε γιατί να πληρώνουμε υποχρεωτικά κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη ως δημόσιοι υπάλληλοι, εφόσον το επόμενο χρονικό διάστημα τα υποχρεωτικά rapid test θα τα πληρώνουμε από την τσέπη μας και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα; Έχουμε ή δεν έχουμε δημόσια ασφάλιση, την οποία μάλιστα την καλοπληρώνουμε;

Όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στο ΚΚ Γυναικών τηρήσαμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, πληρώσαμε από την τσέπη μας rapid test όταν δεν υπήρχαν στις Φυλακές και με το λιγοστό προσωπικό που έχουμε απομείνει λειτουργήσαμε και λειτουργούμε την Φυλακή με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και εργασιακή συνείδηση.

Η λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ΔΕΝ είναι η υποχρεωτικότητα και η τιμωρία. Χρειαζόμαστε ενίσχυση του προσωπικού, σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες και όχι μείωση. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Θέλουμε να έχουμε μαζί μας και όχι απέναντι την εκάστοτε πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία.

Facebook Comments Box