- ΑΡΘΡΑ

Iστορίες τραγουδιών… από το exeisminima.gr

Το exeisminima.gr εγκαινιάζει ένα νέο κομμάτι στην αρθρογραφία μας με τίτλο Ιστορίες Τραγουδιών…Αυτές οι ιστορίες είναι εκείνες που γέννησαν τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια.

Γιατί διάλεξε η ζωή να τα ντύσει πρώτα με εικόνες και μετά με μουσική…

Η μουσική είναι κάτι μαγικό. Ο δημιουργός της προσπαθεί να πει αυτό που έχει μέσα στο μυαλό και την ψυχή του. Και αυτό ακριβώς το σημείο είναι που πολλές φορές δημιουργεί παρεξηγήσεις σχετικά με τις προθέσεις του.

Τι ακριβώς άραγε θέλει να πει; Πόσες φορές που ακούμε ένα τραγούδι δεν έχουμε αναρωτηθεί για το ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός ή κάτω από ποιες συνθήκες έγραψε ένα τραγούδι.

Εδώ θα ξεφυλλίσουμε λοιπόν αυτές τις ιστορίες..

Όνειρο ήτανε – Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ένας φίλος του Αλκίνοου του αφηγήθηκε ένα περιστατικό που ζούσε για καιρό στον ύπνο του. Μια κοπέλα τον επισκεπτόταν κάθε βράδυ στα όνειρα του. Ήταν πάντοτε η ίδια με αποτέλεσμα να συνάψει μαζί της μια σχέση σχεδόν αληθινή. Όταν ξυπνούσε η γυναίκα χανόταν και την έβρισκε πάλι την επόμενη νύχτα. Ώσπου ένα βράδυ του είπε πως δεν θα ξαναέρθει και του ψιθύρισε “όνειρο ήτανε”. Ο Αλκίνοος συγκινήθηκε από την ιστορία του φίλου του και την έκανε τραγούδι.