- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΘΗΒΑ

Η απάντηση στους 34 Βουλευτές της ΝΔ για τις κατασχέσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις

<< Σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή  των Ελλήνων οι  βουλευτές, που αναφέρονται στον πίνακα αποδεκτών, σας γνωρίζουμε ότι τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν εκφεύγουν των Αρμοδιοτήτων του  Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού.>>

Αυτή ειναι η επίσημη απάντηση των αρμόδιων  Υπουργείων,  για τις κατασχέσεις των ποσών των  επιδοτήσεων   που παρατηρήθηκαν  στους λογαριασμούς των αγροτών.

Οlomeleia-boylhs-gemath1435400511

34 βουλευτές της ΝΔ , ανάμεσα τους και ο δικός μας κ. Μπασιάκος , βουλευτής Βοιωτίας, συνέταξαν ένα  έγγραφό, στις 14 Δεκεμβρίου 2015 απευθυνόμενοι στα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα της παρακράτησης των επιδοτήσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως  το δράμα  εις βάρος του αγροτικού πληθυσμου από  τέλος Νοεμβρίου  και  ιδιαίτερα εκείνων με χαμηλά εισοδήματα δεν έχει τέλος .  Μετά και την συρρίκνωση του ακατάσχετου ορίου απο τα 1500ε στα 1250Ε  και την διαδικασία αυτόματου συμψηφισμού αγροτικών οφειλων προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα εξανεμίστηκαν οι επιδοτήσεις της Ε.Ε από τους λογαριασμούς τους .

Αναφέρουν επίσης οι άνθρωποι αυτοί με τα συγκεκριμένα  χρήματα θα κάλυπταν βασικές ανάγκες τους πόσο μάλλον και τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα.

Καταγγέλλουν  πως το μέτρο αυτό  αποκτά χαρακτήρα μάστιγας απέναντι στους αγρότες και πως αυτοί οι άνθρωποι του μόχθου θα πρέπει να προστατευτούν από το κράτος για να είναι δυνατή η βιωσιμότητά τους και τις επόμενες χρονιές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τέλος  με μια σειρά ερωτήσεων διερωτώνται  αν μετά από  συνεννόηση και των δύο μερών ,  θα μπορούσαν να σταματήσουν αυτές οι κατασχέσεις.Αν το ακατάσχετο όριο απο 1250 Ε θα μπορούσε να επιστρέψει ξανά στα 1500ε για οφειλές προς το Δημόσιο και αν θα μπορούσε η Τράπεζα να κάνει νέες συζητήσεις για την  ρύθμιση των οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Παναγιώτα Βυλλιώτη

Δημοσιογράφος
Ολα τα άρθρα από Παναγιώτα Βυλλιώτη

Αφήστε μια απάντηση