- ΑΡΘΡΑ

Αυτή είναι η «μαγειρεμένη» λίστα Πέτσα με τα κονδύλια στα ΜΜΕ για το μένουμε σπίτι

Μετά από 2 μήνες ο κ Πέτσας δημοσιεύει τη μαγειρεμένη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό.

Πριν από αυτό τον τίτλο που ανήκει σε άλλο άρθρο, θέλουμε να κάνουμε μια δικιά μας εισαγωγή: Τα ενημερωτικά site στην Βοιωτία, με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ειναι τρία (βάλτε τα με όποια σειρά θέλετε, ανάλογα με την προτίμησή σας).

Επίσης, είναι γνωστά τα νούμερα που «γράφει» το κάθε ένα από αυτά, η επιρροή που ασκούν, οι μοναδικοί αναγνώστες και τα pageviews τους μηνιαίως και ούτω καθεξής.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά..για το exeisminima.gr.

Highlights info row image

Αρέσει σε 5.263 άτομα

Highlights info row image

5.213 άτομα ακολουθούν αυτή τη Σελίδα.

 

Και η παρακάτω σύγκριση δεν έχει καμία διάθεση αντιδικίας με τα Μέσα, που καλώς εισέπραξαν όσα εισέπραξαν (ίσως και πολύ λίγα μπροστά στα χρήματα που εισέπραξαν ανύπαρκτα Μέσα με μηδενική επιρροή), ούτε φυσικά οφείλουν εκείνα να δώσουν εξηγήσεις.

Μόνο η κυβέρνηση εγκαλείται και μόνο οι κρατικοί φορείς οφείλουν να ΜΑΣ εξηγήσουν ποια είναι τα αδιαφανή κριτήρια επιλογής.

Πάμε να δούμε πως σχολίασαν ορισμένα από τα ΜΜΕ την λίστα Πέτσα..

Ας ξεκινήσουμε από την Δεξιά εφημερίδα Δημοκρατία:

Επισης το δημοσιευμα ειναι χαρακτηριστικο:
https://www.dimokratianews.gr/i-thesi-mas/to-chrima-toy-laoy-doraki-se-kollitoys/

Πάμε να διαβάσουμε και το documentonews.gr τι αναφέρει:

Στο μεσοδιάστημα ενώ τα ΜΜΕ καλούνταν να τιμολογήσουν την εταιρία Initiative για τη διαφήμιση που πήραν δέχτηκαν ενημέρωση ότι πρέπει να ακυρώσουν την τιμολόγηση και να τιμολογήσουν εκ νέου, το υπουργείο οικονομικών.

Στη δευτερη τιμολόγηση εμφανίστηκαν ΜΜΕ με μικρότερα ποσά από αυτά για τα οποία έδινε εντολή η εταιρία Initiative.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στη λίστα (επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς) υπάρχουν τα ανύπαρκτα ΜΜΕ όπως αυτό το γνωστού Μένιου Φουρθιώτη τα οποία έχουν εισπράξει ποσά. 

Ο κ. Πέτσας οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την εντολή δημοσίευσης της εταιρείας Initiative με την οποία ζητούσαν από τα ΜΜΕ τις δημοσιεύσεις με το αντίστοιχο ποσό τον μήνα Μάρτιο και όχι τα μαγειρεμένα στοιχεία. 

https://drive.google.com/viewerng/viewer?url=http://img.dash.documentonews.gr/documento/filegrid/2020/07/06/5f02f810825e637a8648b5e2.pdf

Η ιστοσελίδα neweurope.gr, που ανήκει στον Αριστείδη Καλογερόπουλο, συμπέθερο του Μητσοτάκη και η οποία έλαβε –όπως αποκάλυψε το documentonews.gr-20.000 ευρώ βάση εντολών, δεν είναι το μοναδικό μέσο του οποίου το τιμολογημένο ποσό, παραμένει το ίδιο παρά το ότι προστίθεται το ΦΠΑ, αφού στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται ακόμη εννιά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, για την ιστοσελίδα destanea.com, φέρεται να τιμολογούνται 1.000 ευρώ, ποσό που παραμένει ίδιο και παρά την προσθήκη του ΦΠΑ. Αντίστοιχα, η ιστοσελίδα greeknewsonline.com, φέρεται να λαμβάνει 10 χιλιάδες ευρώ, το οποίο ποσό δεν εμφανίζεται να αυξάνεται με την προσθήκη του ΦΠΑ. 

Ακόμη, η ιστοσελίδα hellasjournal.com φέρεται να λαμβάνει 20.000 ευρώ μαζί με ΦΠΑποσό που είναι αντίστοιχο με το ποσό που εμφανίζεται να έχει δοθεί βάσει εντολών. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μολονότι έχει δημοσιεύσει σήμερα θέμα που φέρει τίτλο «Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ΜΜΕ για το “Μένουμε Σπίτι”», δεν παρουσιάζει την επίμαχη λίστα παρά τη σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, με αφορμή τη δημοσίευσή της. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ιστοσελίδα thessalikos.gr, που λαμβάνει 1.000 ευρώ.

Το πρώτο θέμα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, φέρει τίτλο: «Opinion Poll: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης έναν χρόνο μετά τις εκλογές». 

Πάμε να δούμε και τι έγραψε και το newsbreak.gr

Λίστα Πέτσα: Τα χιλιάδες ευρώ σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες και τα μηδενικά τιμολόγια


Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, αλλά δεν τα καταφέρνει. Είναι και παραείναι.
Όσο και να προσπαθεί να πείσει ότι η επιλογή των ΜΜΕ που πήραν την κρατική διαφήμιση της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», ήταν διαφανής και αξιοκρατική, τόσο τα στοιχεία περί του αντίθετου πληθαίνουν, με κερασάκι στην τούρτα τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Στέλιος Πέτσας.Πούλιος Παναγιώτης.