Η ομιλία του Ακαδημαϊκού και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά

Ολοι όσοι βρέθηκαν στο Συνεδιακό Κέντρο της Θήβας, έφυγαν κερδισμένοι από την ευχάριστη και ευρηματική  διάλεξη του Καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά.

Η  πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε το νέο ΔΣ του Συλλόγου Οι φίλοι του Βιβλίου Θήβας, μέσα σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο, εξελίχθηκε σε μια ευχάριστη συζήτηση με τον καθηγητή Μάνατζμεντ και Ανθρώπινων Πόρων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά, με θέμα: «Να ζήσω τη ζωή μου και να μην αφήσω να με ζήσει αυτή, επιλογές για μια ζωή που να αξίζει τον κόπο».

Η Λιάνα Κοκοντίνη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους,πολλούς νέους, επιστήμονες, απλούς πολίτες και  ανάμεσά τους τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του ΔΣ Θήβας,τον Βουλευτή της ΝΔ Βοιωτίας,  Δημοτικούς Συμβούλους και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στο νόημα των δύο πρόσφατων βιβλίων του “Ολα σου τα μαθα μα ξέχασα μια λέξη” και’ Επί σκηνής χωρίς πρόβα”  και στην εκλαίκευση της επιστημονικής γνώσης που επιχειρεί ο συγγραφέας μέσα από αυτά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωτοβουλία για την διάλεξη του Δ.Μπουραντά στη Θήβα ανήκει σε δύο νεαρούς Δημοτικούς Συμβούλους τον Δημήτρη Μπατσούλη και τη Δήμητρα Κουτσοδήμου.

Στην ομιλία του ο  Aκαδημαικός, Δημήτρης Μπουραντάς παρουσίασε με ευρηματικό και ευχάριστο τρόπο, τις επιλογές που έχουμε για μια καλύτερη ζωή. Ανέδειξε τις ανθρώπινες αξίες με χαρακτηριστικά παραδείγματα και με ερωτήσεις προς το κοινό που παρακολουθούσε καθηλωμένο, ώθησε το κοινό να προβληματιστεί και το καθοδήγησε ως ένα βαθμό να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τον καθένα, στην αναζήτηση της ουσίας της ύπαρξης αλλά και της πραγματικής ευτυχίας.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και σας μεταφέρουμε μερικές από τις απόψεις του σε μια μίνι συνέντευξη.

Μπορούμε να αισιοδοξούμε μετά τα όσα βιώνουμε καθημερινά, ατομικά αλλά και συλλογικά;

Ωφείλουμε να αισιοδοξούμε αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν αλλά και τις ευθύνες των επιλογών μας στη προσωπική και την κοινωνική ζωή. Αν σκεφτούμε έξω από το κουτί, όπως είπα και στην ομιλία μου, αν ανατρέψουμε τους περιορισμούς που επιβάλλει το πολιτικό κατεστημένο και αξιοποιήσουμε την ελευθερία μας, μπορούμε να ονειρευτούμε μια ζωή καλύτερη και μια πατρίδα ξανά ισχυρή. Αν οι επιλογές που έχουμε δεν είναι αποτελεσματικές πρέπει να δημιουργήσουμε νέες και μπορούμε να το κάνουμε. Στη δημοκρατία οι πολίτες αν θέλουν μπορούν.

Ο κάθενας μόνος του ή συλλογικά;

Είναι επί της ουσίας ένα υπαρξιακό ερώτημα και το εχω απαντήσει στα βιβλία μου. Το είπα και απόψε υπό τη μορφή διδακτικού ανέκδοτου.  Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν στο “ή” αλλά στο “και”. Και μόνος μου και μαζί με τους άλλους. Ξεκαθαρίζω τις αξίες μου και τα θέλω μου.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση