- ΒΟΙΩΤΙΑ

Η Βοιωτία σε Lockdown: Δυσπιστία από την ελλιπή ενημέρωση τονίζει η Γιώτα Πούλου

Δικαιολογημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση των πολιτών της Βοιωτίας στα συγκεχυμένα μηνύματα που περνά η απόφαση για σκληρό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητά μας, από σήμερα το πρωί!

➡️ Με βάση τα στοιχεία που είχαν επίσημα μέχρι τότε ανακοινωθεί, δεν μοιάζει φυσική εξέλιξη η απόλυτη καραντίνα που επιβλήθηκε.

➡️ Ο αριθμός των 8 χθεσινών κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στις σημερινές ανακοινώσεις στα 180, ενώ τα σχολεία καθώς και οι χώροι εργασίας με συνωστισμό εργαζομένων λειτουργούν κανονικά.

➡️ Όλοι μας είχαμε εξ αρχής δηλώσει την συμμόρφωσή μας στις υποδείξεις των ειδικών και παραμένουμε σε αυτή γραμμή. Πρέπει όμως να συνοδεύεται από άμεση, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση.

➡️ Η προχειρότητα της συνολικής διαχείρισης από την κυβέρνηση και τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται χωρίς σχεδιασμό αλλά ανάλογα με το «βλέποντας και κάνοντας», έχουν κουράσει πλέον και έχουν ως αποτέλεσμα την καχυποψία των πολιτών.

➡️ Η δημοσίευση των στοιχείων από κάθε Περιφέρεια και η λήψη περιοριστικών μέτρων, όχι οριζόντια αλλά εκεί όπου υπάρχει συγκεκριμένο επιδημιολογικό πρόβλημα, θα συνέβαλε στην αναγκαία εμπιστοσύνη και συνεργασία των πολιτών.