- ΑΡΘΡΑ

Ηπιας μορφής τα 2 πρώτα κρούσματα της γρίπης στη Θήβα

GRIPI (127x150)

Την είδηση την ακούσαμε από το ΣΤΑΡ ΚΕ :

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ (09/07/2009)

Σε νοσοκομείο των Αθηνών νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο, μαθητής Λυκείου από τη Θήβα που επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα της γρίπης τύπου Α. Ο μαθητής συμμετείχε σε γκρουπ που είχε επισκεφτεί πρόσφατα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, την Αγγλία. Όλοι οι συμμαθητές του που ήταν στο ίδιο γκρουπ ενημερώθηκαν σχετικά και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Nα σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για εκδρομή σχολείου, αλλά για οργανωμένη εκδρομή κάποιου φροντιστηρίου προφανώς όπως συνηθίζεται τα τελευταία  χρόνια. Σήμερα το ίδιο κανάλι έκανε λόγο και για δεύτερο κρούσμα από το ίδιο γκρουπ.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, παρά μόνο ότι είναι ήπιας μορφής και πως ταυτοποιήθηκαν ως κρούσματα της γρίπης Α, αλλά σημειώνουμε ότι είναι τα πρώτα που αφορούν τη Βοιωτία και θα πρέπει προφανώς να υπάρξει η δέουσα προσοχή και από τους γονείς αλλά και από τους φορείς της περιοχής, ώστε πραγματικά να μην υπάρχει ανησυχία.

Μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα αυτής της πανδημίας της γρίπης η οποία στη χώρα μας έχει ήπια χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν τα επίσημα χείλη, όπως του Υπουργού Υγείας που τόνισε ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα να  αφορά μέχρι και το 30% του πληθυσμού και να είναι αρκετό το γνωστό φάρμακο ταμιφλού ή οποιοδήποτε θα χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση