Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Κ.Βενιζέλου

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Δημ. Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

02/12/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 9 Νοεμβρίου στην περιοχή Ταμπούρι Ρούκι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και χωρίς κανέναν απολύτως προγραμματισμό από τον Δήμο Θηβαίων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, έπεσαν αρκετά κυβικά μπετόν απασχολώντας μάλιστα στην εργασία αυτή και υπαλλήλους του Δήμου.

Το γεγονός αυτό μας βάζει σε υποψίες αφού δεν είναι δυνατόν να γίνονται έργα χωρίς πρώτα να έχουν ληφθεί οι ανάλογες αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα του Δήμου που είναι υπεύθυνα και υπόλογα.

Άραγε για ποιον λόγο στρώθηκε με μπετόν το συγκεκριμένο σημείο την στιγμή που οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και οι οδηγοί αγανακτούν;

Ποιος άραγε έδωσε αυτή την εντολή, ποιος είναι ο ανάδοχος του έργου και κάτω από ποιες διαδικασίες προέκυψε;

Αυτά έθεσα υπόψη του κ. Δημάρχου Σπύρου Νικολάου (με κοινοποίηση στον Δ/ντη των Τεχνικών Υπηρεσιών) με επιστολή μου στις 18 Νοεμβρίου του 2011.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 01/12/11 ο κ. Δήμαρχος αντί να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, μιας και είχα σχετικές καταγγελίες από αρκετούς συμπολίτες μας, την μπέρδεψε ακόμη περισσότερο καθώς η μοναδική του απάντηση ήταν «θα σας απαντήσω όταν θέλω εγώ».

Την απάντηση του κ. Δημάρχου συμπλήρωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδημητρίου ο οποίος μάλλον θέλει να ξεχνά ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι από τον λαό και δια αυτών εκπροσωπούνται στο Δήμο.

Τι είπε ο κ. Παπαδημητρίου; «Δεν μπορούμε να απαντάμε σε οποιονδήποτε μας στέλνει ένα έγγραφο».

Μάλλον ξέχασε η σημερινή Δημοτική αρχή τα περί διαφάνειας, καλής συνεργασίας και λειτουργίας που θα ικανοποιεί τον πολίτη.

Πώς να δει κάποιος δηλαδή τις πρακτικές τους όταν λειτουργούμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν;

Τι απαντήσεις θα πρέπει να περιμένει, από την σημερινή Δημοτική αρχή, ένας πολίτης την στιγμή που ένας Δημοτικός Σύμβουλος γίνεται έρμαιο τέτοιων συμπεριφορών και μάλιστα από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του;

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση