- ΑΡΘΡΑ, ΘΗΒΑ

Καταυλισμός Ρομά Θήβας: Συνεχίζεται το έργο της κοροϊδίας

Κλείνει σε 6 μήνες ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ στη Θήβα, είχαμε ακούσει τις περίφημες δηλώσεις των ανθρώπων της πολιτικής,περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, σε κείνο το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές του νομού, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και εκπρόσωποι των παρατάξεων της περιφέρειας και σύσσωμοι οι φορείς της Θήβας.

Τι έχουμε να πούμε, 3 χρόνια μετά σήμερα στις 19/6/2020, ότι η Κοροϊδία συνεχίζεται, με το έργο να χει θεατές αυτούς τους ανθρώπους, της περιοχής που έχουν τις 

επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους, τα χωράφια τους,να βλέπουν καθημερινά να τους αφαιρείται η Ζωή τους. 

Ναι και το γράφω με αυτό τον τίτλο.

Την θέση του κ. Μπακογιάννη την κέρδισε ο κ. Σπανός, 

Την θέση του κ. Θηβαίου την κέρδισε η κ. Πούλου, 

Την θέση του Ε. Καρακωστα την κέρδισε ο κ. Μουλκιωτης. 

Αντιπεριφερειάρχης παρέμεινε η εκλεγμένη κ. Παπαθωμά.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση την Δημαρχία της Θήβας την ανέλαβε ο κ. Αναστάσιου.Άλλαξε η αντιπολίτευση στον Δήμο Θηβαίων.

Ωραία όλα αυτά, πέρασε ο καιρός, και είπαμε για τα ματιά του κόσμου να 

φτιάξουμε (Ιδέα και αυτή ε?) έναν φράχτη… 

Εδώ είναι πλέον το γελοίο του πράγματος. 

Είδαμε τοπικό κανάλι Λαμίας. να το παρουσιάζει με ωραίους τίτλους, 

Ακούσαμε την κ.Παπαθωμά να το τονίζει σε όλες τις εκφράσεις την ήμερα κατασκευής του.

Είδαμε τους φορείς του Δήμου Θηβαίων να το προωθούν με δελτίο τύπου.

Το μόνο που χρειάζεται κ. Παπαθωμά αυτός ο φράχτης, είναι να 

τοποθετούμε γλάστρες, με ωραία λουλούδια.

Οι επιθέσεις πολλαπλασιάστηκαν, οι κλοπές το ίδιο, η διακίνηση ναρκωτικών αυξήθηκε. Να αναφέρουμε και αλλά?

Έχω βαρεθεί ειλικρινά να γράφω, για τα όσα συμβαίνουν στον καταυλισμό. 

Έχω βρεθεί αντιμέτωπος, στο να μου ρίχνουν λοστό στο αυτοκίνητο και να ακούω τον Αστυνομικό να μου άπαντα: 

Τώρα τι θες να κάνουμε?Μην ασχολείσαι.

Ευχομαι να μην υπάρξει νεκρός, γιατί εκεί οδηγείται το θέμα. Από τύχη 

έχουμε φτάσει ,να μην συμβεί κάτι τόσο τραγικό.Απο τύχη δεν έχει χάσει τον έλεγχο κάποιο αυτοκίνητο, να σημειωθεί θανατηφόρο ατύχημα.Απο τύχη δεν έχει τραυματιστεί ,σοβαρά κάποιο παιδί ,από τον καταυλισμό.

Ειχαμε σημειώσει παλιότερα σε άρθρο μας:

Για τους ψήφους λοιπόν.Ολα για αυτούς γίνονται. Από όλες τις μεριές τις πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης να το πιάσουμε. Είναι λυπηρό να συνεχίζουμε τα ίδια.

Μόνο 2 Δήμαρχοι ,ανέλαβαν τις ευθύνες τους απέναντι στον κόσμο.

Φυσικά Προστάτευσαν και τους Μόνιμα κάτοικους και οικογένειες Ρομά των περιοχών τους,που ζουν,εργάζονται και συνυπάρχουν ειρηνικά σε τοπικές κοινωνίες.Γιατι υπάρχουν και αυτές οι οικογένειες στους καταυλισμούς που ζουν δυστυχώς, σε καθεστώς τρόμου και φόβου.

Ο κ.Κοτρωνιάς πρώην Δήμαρχος Λαμίας και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, που όπως τον ακουσα να καταγγέλλει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ότι από τότε που τους γνωστοποιήθηκε η διοικητική αποβολή του Δήμου Θερμαϊκού, δηλαδή η απόφαση του Δήμου να φύγουν άμεσα από την δημόσια ακίνητη περιουσία, δέχτηκε απειλές ακόμα και με όπλα στο γραφείο του.

«Καθημερινά δέχομαι απειλές από συγκεκριμένα άτομα του καταυλισμού. Ακόμα και στο γραφείο μου ήρθαν με όπλο. Πρόκειται για 35 οικογένειες που εναπόμειναν στο σημείο έπειτα από τον τελευταίο έλεγχο της αστυνομίας. Την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν πάλι στο σημείο κλεμμένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για σεσημασμένα άτομα με τα οποία δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε» τονίζει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού.

«Θα προστατεύσω το δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορώ να επιτρέψω να έρθει ο καθένας και να κάνει κατάληψη σε δημόσιο χώρο. Δεν μπορεί να το αφήσουμε έτσι» προαναγγέλοντας ότι θα βάλει ξανά μπουλντόζες για να γκρεμίσει τις παράνομες κατασκευές.

Aπό το προφίλ στα social media του κ.Σκούμα που δυστυχώς έκανε το λάθος ο ίδιος και άλλοι πολίτες,να έχουν την επιχείρηση τους δίπλα στον καταυλισμό,είδαμε αυτά τα βίντεο,με τις φλόγες που ανάβουν σε χωράφια κάποιοι Ρομά.

Ας το αφιερώσουμε στους εμπνευστές του φράχτη.

https://www.facebook.com/skoumas.panos

Skoumas Panos εξοργισμένος.

19 ώρες · 

Για ακόμα μία φορά η απουσία και η ανικανότητα της Δημοτικής αρχής….στο να ανταποκριθεί στο τεράστιο αυτό “πλήγμα” που λέγεται Ρομά…και που ταλανίζει χρονια τωρα αυτόν τον τοσο αξιόλογο ιστορικά τόπο που λέγεται Θήβα!!! Πύρινη κόλαση για πολλοστή και συνεχόμενη φορά το Πυρί!!! Άτομα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και πολίτες έφτασαν σε σημείο να χάσουν και τη ιδια τους τη ζωή!!!! Τα σχόλια δικά σας….
Ποιο το σχέδιο σας για ολο αυτό κύριε Δήμαρχε;; Πότε επιτέλους θα ενεργοποιηθειτε και θα μεριμνήσετε για την ασφάλεια μας;;; Μήπως περιμένετε να θρηνήσουμε και θύματα;;;

Το ζήτημα της στέγης αποτελούσε πάντα κύριο πρόβλημα των Ρομά, καθώς οι περισσότεροι στεγάζονται σε πρόχειρα καταλύματα, όπως λυόμενα, παράγκες και καλύβια.  Η έλλειψη βασικών τεχνικών και κοινωνικών υποδομών αποτελούν, επομένως, εμπόδιο για την αξιοπρεπή διαβίωσή και την κοινωνική ένταξη των Ρομά..Πράγματι, το επίπεδο διαβίωσης των Ρομά πχ στην Αγία Βαρβάρα Αττικής είναι εντελώς διαφορετικό, από αυτό των Ρομά της Θήβας που μένουν σε καταυλισμούς. Οι διαφορές αυτές έχουν οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους περισσότερο και στους λιγότερο ενταγμένους Ρομά.

Ας δώσουμε επιτέλους μια λύση και μια προοπτική ζωής για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πούλιος Παναγιώτης.