- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

KKE Λιβαδειάς:Πόσο πράσινο είναι το πράσινο new deal;

Η Τ.Ε Λιβαδειάς του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Πόσο πράσινο είναι το πράσινο newdeal; Αγώνας για πραγματική προστασία του περιβάλλοντος!»

την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00  στο Cineplex «Φίλιππος».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται στη σχετική πρόσκληση της οργάνωσης:

Η “πράσινη ανάπτυξη” δεν αποτελεί λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που αφορούν σε μια κλιμακούμενη επιδείνωση του συνόλου των όρων ζωής τους αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα παραδείγματα σε όλο το νομό Βοιωτίας, απ` τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στον Ελικώνα και τα τεράστια φωτοβολταϊκά σε όλη την περιοχή, αρκούν για να αποδείξουν περίτρανα πως η προστασία του περιβάλλοντος που προτάσσουν κυβερνήσεις, κόμματα, κανάλια κι επιχειρήσεις είναι πέρα για πέρα υποκριτική.

Η πείρα αποδεικνύει πως η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει πάνω στην καταστροφή του περιβάλλοντος  έχοντας ως αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος και το ποσοστό του. Όχι απλά αδιαφορεί για το περιβάλλον, αλλά το αξιοποιεί ως πεδίο κερδοφορίας.

Το ΚΚΕ επιμένει να φωτίζει πως οι ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων του κεφαλαίου, των επιχειρήσεων, της αστικής τάξης και πως δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο ανάμεσά τους.
Μπαίνει μπροστά κι οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια σε κάθε πολιτική που βλάπτει τα συμφέροντα των πολλών γεμίζοντας τις τσέπες των λίγων.

Facebook Comments Box