- ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Επιστρέφει σε lockdown η Βορειονατολική Αγγλία

Τα κέντρα διασκέδασης αλλά και τα καταστήματα εστίασης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα κλείνουν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί

Ουπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε πως η βρετανική κυβέρνηση εφαρμόζει άμεσα νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού μετακινήσεων καθώς υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλες εστίες του ιού. Αναλυτικά ο Ματ Χανκοκ ανακοίνωσε πως περιορισμοί στις μετακινήσεις επανέρχονται για τις περιοχές του Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Newcastle-upon-Tyne, Gateshead, Sunderland και County Durham.

Ο Βρετανός Υπουργός υπογράμμισε επίσης πως τα κέντρα διασκέδασης αλλά και τα καταστήματα εστίασης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα κλείνουν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Η κυβέρνηση θα διαθέσει επίσης έκτακτη οικονομική βοήθεια 2,7 δισεκατομμυρίων λιρών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 3.991 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα 3.105 κρούσματα που καταγράφηκαν προχθές Τρίτη. Άλλοι 20 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα ότι δεν θέλει να επιβληθεί μια δεύτερη πανεθνική καραντίνα για να αντιμετωπιστεί ο νέος κορονοϊός, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν παντελώς λάθος και θα συνιστούσε οικονομική καταστροφή για τη Βρετανία.

«Δεν θέλω μια δεύτερη εθνική καραντίνα», είπε μιλώντας σε μια επιτροπή του κοινοβουλίου. «Πιστεύω ότι θα ήταν παντελώς λάθος για αυτή τη χώρα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε. Έχω την υποψία ότι οι οικονομικές συνέπειες θα ήταν καταστροφικές», πρόσθεσε.

Facebook Comments Box