- ΑΡΘΡΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ, ΘΗΒΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Μέχρι και την τελευταία μέρα , το 2015 θα στέλνει τους πολίτες στα ταμεία

(31)

Ότι απέμεινε από τα δώρα Χριστουγέννων, φαίνεται πως δεν θα πάει για  αποταμίευση φέτος , καθώς πρέπει μέχρι και αύριο να έχουν πληρωθεί  Φόροι, ΕΝΦΙΑ, και Τέλη Κυκλοφορίας.  Βιαστείτε να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας καθώς μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας τα πρόστιμα , θα είναι τσουχτερά.

Όσοι έχουν ακίνητα θα πρέπει να καταβάλλουν την  τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων , στις Τράπεζες και στα ΕΛΤΑ. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν και με  E- Banking ή Phone Banking. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητα της οφειλής . Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί τον Δεκέμβριο, ξεπερνά τα 550 εκατ. ευρώ.

enfia

Όσοι είστε κάτοχοι οχημάτων, θα πρέπει να καταβάλλεται τα  τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Το ελληνικό Δημόσιο, θα πρέπει να εισπράξει  το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Αν δεν προλάβετε, από τη νέα χρονιά θα πληρώσετε πρόστιμα ,ίσα με το ύψος των τελών σας.

Όσοι έχουν ρυθμισμένες  οφειλές προς το Δημόσιο, (100 δόσεις), θα πρέπει  να εξοφλήσουν μία ακόμη μηνιαία δόση των ρυθμίσεων τους, καθώς υπάρχει  κίνδυνος να τεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων αν δεν καταφέρουν να καταβάλουν  αυτό το ποσό  μέχρι τις 31-12-2015 και αυτές παραμείνουν ληξιπρόθεσμες για περισσότερες από 30 μέρες, δηλαδή μετά και τις 30-01-16.

ImageHandler

Τέλος, Οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλλουν την δεύτερη δόση της προκαταβολής φόρου για τα εισοδήματα του 2014.

Η καλύτερη συμβουλή, είναι να χειριστείτε με αισιοδοξία και ψυχραιμία τις υποχρεώσεις σας.

 

 

Παναγιώτα Βυλλιώτη

Δημοσιογράφος
Ολα τα άρθρα από Παναγιώτα Βυλλιώτη

Αφήστε μια απάντηση