- ΒΟΙΩΤΙΑ

Ο Δήμος Λεβαδέων ζητάει συγγνώμη σχετικά με την επίρριψη χωμάτων σε αδέσποτα κουτάβια

Δήμος Λεβαδέων:

Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση δημότη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίρριψη χωμάτων σε αδέσποτα κουτάβια, ο Δήμος Λεβαδέων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές συμβάν και να διευκρινίσει ότι το συνεργείο του Δήμου Λεβαδέων που πραγματοποιεί χωματουργικές εργασίες στην περιοχή δεν γνώριζε την ύπαρξη τους.

Για καλή μας τύχη με την άμεση παρέμβαση της φιλοζωικής οργάνωσης «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα κουταβάκια διασώθηκαν και ο Δήμος Λεβαδέων ανέλαβε τη φροντίδα τους με τη μεταφορά τους σε συνεργαζόμενο κτηνίατρο για τον εμβολιασμό τους και για τη στείρωση και τσιπάρισμα του ενήλικου ζώου.

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/01/ 2021

Καταρχήν τα κουταβάκια είναι μία χαρά, ζεστάθηκαν και έφαγαν σε σπίτι εθελοντή και από σήμερα έχει αναλάβει ο δήμος την φιλοξενία τους και η μαμά να πάει για στείρωση, εμείς συνεχίζουμε να αναζητούμε υπεύθυνες οικογένειες για τα μικρά μας και την μαμά τους.Επίσης να ενημερώσουμε πως σήμερα έγιναν όλα τα απαραίτητα που έπρεπε να γίνουν. Ενημερώθηκε ο δήμος, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση για το περιστατικό και τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση του ( https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3967539933265054&id=925158154169929 ).

Μιλήσαμε και με τον χειριστή ο οποίος μας είπε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι τα κουτάβια βρίσκονταν στο σημείο εκείνη την στιγμή και θεώρησε ότι ήταν πιο πέρα με την μαμά τους, ότι φυσικά και δεν το έκανε σκόπιμα και ότι ευτυχώς που είναι καλά.Η εντύπωση που μας έδωσε ήταν ενός ανθρώπου που δεν είχε πρόθεση να βλάψει τα ζώα, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπήρξε δόλος και σκοπιμότητα πίσω από αυτήν την πράξη.Μένουμε στο ότι σώθηκαν αυτές οι ψυχές και πρέπει να πάνε σε οικογένειες για να είναι για πάντα ασφαλείς…Σας ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την μεγάλη συμπαράσταση σας!!!!

ΤΑ ΕΘΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ……Οι έξι ψυχούλες που κάναμε ανάρτηση προχτές, ότι έχουν διπλό κίνδυνο.. τελικά ο κίνδυνος ήταν πιο τραγικός από ότι είχαμε φανταστεί….Στο απέναντι πεζοδρόμιο από το χωράφι που ήταν τα μικρά ήταν ένα μηχάνημα του δήμου που έκανε εργασίες κι ενώ μας είδε ότι ταιζαμε τα μικρά εκεί, είδε που μπήκαν τα μικρά για ύπνο.. κάναμε νοήματα.. καθαρίζαμε το μέρος.. σήμερα πήγε εκεί ακριβώς για εργασίες και χωρίς να δει καν αν είναι τα μικρά εκεί τα έθαψε μέσα…….. κατανοούμε την εργασία κάποιου αλλά πόσος κόπος και χρόνος θα χρειαζόταν να δει αν έχουν βγει;; Πόσο αντιστοιχεί ο χρόνος με ψυχές;;Πηγαίνοντας η Πέγκυ Κωνσταντίνου να τα ταισει, είδε την μάνα να τριγυρίζει και πουθενά τα μωρά..μας πήρε τηλέφωνο κι αμέσως καταλάβαμε ότι ειναι θαμμένα.. πήγε μέλος του συλλόγου μας κι άκουσε τα πνιχτα κλάματα τους… απελπισμένα αρχίσαμε να σκάβουμε..με τα χέρια..με ότι βρίσκαμε… καλέσαμε την πυροσβεστική κι εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους αρχή πυροσβέστες Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου και Δημήτρη Βλάχο για την άμεση και καίρια επέμβαση τους, που χωρίς αυτήν δεν υπήρχε περίπτωση να βγάζαμε έγκαιρα τα μωράκια… έσκαψαν τούνελ, έβγαζαν μπάζα κι έκαναν δίοδο να βγουν..Ευχαριστούμε και τον κύριο Τσώνη που μας μετέφερε με τα μικρά και τα πήγαμε σε ένα κλιμακοστάσιο προς το παρόν…Σε ένα από τα βίντεο που σας παραθέτουμε θα δείτε το ένα μωράκι να προσπαθεί να σκάψει με το ποδαράκι του κι αυτό για να βγουν…Ευτυχώς είναι όλα καλά, αλλά είναι, τρομοκρατημένα…. φοβισμένα…. παγωμένα… και όπως καταλαβαίνετε χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει να βρεθούν οικογένειες για τα τόσο ταλαιπωρημένα μωράκια… ΕΧΤΕΣ…