- ΘΗΒΑ

Ο ΟΑΕΕ να μείνει στη Θήβα

oaee

Αντίσταση στις κυβερνητικές επιλογές κοινωνικής καταστροφής.

Μετά από τον ΟΕΚ, την Εργατική Εστία, τη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη, την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Θήβας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών του, ήρθε η σειρά του Ο.Α.Ε.Ε., τον οποίο κλείνουν παρότι διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία. Παράλληλα μεταφέρουν την Περιφερειακή του Διεύθυνση από τη Λαμία στη Λάρισα. («Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά»).

Η πράξη αυτή έρχεται ως επακόλουθο της πολιτικής των μνημονίων και των επιταγών της Τρόικας να συντρίψουν το κοινωνικό κράτος, αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έτσι τα κονδύλια που διαθέτανε για κοινωνικούς σκοπούς θα μπορούνε τώρα να εξυπηρετήσουνε τους δανειστές και θα καλύψουνε τα σχέδια των ντόπιων οικονομικών ελίτ που λυμαίνονται τη χώρα και το λαό.

Δυστυχώς όμως, μπροστά στη συνεχιζόμενη αυτή επίθεση στη πόλη μας, η Δημοτική Αρχή στέκεται απαθής και αδιάφορη. Αντί να προωθήσει δράσεις ενημέρωσης και αντίστασης, επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, αποκρύπτοντας τις κυβερνητικές ευθύνες και θολώνοντας τα νερά με ανέξοδα χλιαρά ψηφίσματα. Υποκλίνεται στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και υλοποιεί αδιαμαρτύρητα τα μέτρα της, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη εξάρτησή της από τον κομματικό φορέα που προέρχεται. Στηριγμένη στις κυβερνητικές λογικές και πρακτικές τσαλαβουτά σε διαχειριστικές πρακτικές έχοντας για αρωγό δυνάμεις της αντιπολίτευσης στα πρότυπα της τρικομματικής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση μας «πασάρει» αισιόδοξα σενάρια και «επιτυχίες», ο λαός ζει στο πετσί του τη σκληρή πραγματικότητα. Η τοπική κοινωνία και η πόλη βυθίζεται συνεχώς.

Ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων στον τοπικό ΟΑΕΕ, που εξυπηρετούν τους πολίτες της Θήβας; Οφείλουν να απαντήσουν χωρίς περιστροφές.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους για τους οποίους επιφυλάσσουν να πάψουν να εξυπηρετούνται από το γραφείο του Ο.Α.Ε.Ε. της Θήβας και θα είναι αναγκασμένοι να τρέχουν σε άλλες πόλεις, να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους κοροϊδεύουν. Χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι μας ότι μόνο με την αγωνιστική μας στάση θα αποτρέψουμε όσα εκείνοι απεργάζονται για εμάς χωρίς εμάς.

Μάιος 2013

Πρωτοβουλία Πολιτών Θήβας

Αφήστε μια απάντηση