- ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ παραδέχτηκε την ήττα από τον Μπάιντεν – Νίκησε γιατί ήταν στημένο

«Νίκησε γιατί οι εκλογές νοθεύτηκαν. Δεν επιτράπηκαν παρατηρητές, οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία της Ριζοσποαστικής Αριστεράς Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό» έγραψε ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να αποδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, αλλά, όπως αναμενόταν βλέπει σκιές στο αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντάς το, στημένο. Για πρώτη φορά μετά το πέρας της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος, έβαλε κατά της διαδικασίας με νέα ανάρτησή του στο twitter, κάνοντας λόγο για «στημένη εκλογή» του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

«Κέρδισε (σ.σ.: ο Μπάιντεν) επειδή οι εκλογές ήταν “πειραγμένες”. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηρά ΜΜΕ και πολλά άλλα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ με την πλατφόρμα να «μαρκάρει» την ανάρτησή του ως αμφισβητούμενη.

ΗΠΑ: Επεισόδια και ξύλο σε πορεία οπαδών του Τραμπ στην Ουάσιγκτον

κρυθμη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ με τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον και να συγκρούονται με το κίνημα antifa το οποίο κατηγορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ότι ευθύνεται για όλα τα… δεινά των τελευταίων μηνών και το οποίο έχει… εισβάλει και στον Τύπο και διαμορφώνει αντί-προεδρικές συνειδήσεις. Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας και οι οπαδοί του αρνούνται να αποδεχθούν την ήττα στις εκλογές της 3ης Νοέμβρη από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, συνεχίζουν να απειλούν θεούς και δαίμονες και η πόλωση στην Αμερική είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ.

Τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα, η Αστυνομία δυσκολεύτηκε να επιβάλλει την τάξη και υπήρξαν δεκάδες τραυματισμοί εκατέρωθεν. Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που θεωρούν ότι όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε στα τέλη του Γενάρη, οπότε και θα αναλάβει την εξουσία ο νεοεκλεγείς Τζο Μπάιντεν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πόλων θα εντείνονται κι εκφράζονται φόβοι για… ροκ καταστάσεις που θα παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες του παρελθόντος της αμερικανικής Ιστορίας. 

Την ώρα της διαδήλωσης, ο Τραμπ από το προσφιλές του «βήμα» το twitter έβαλε κατά των antifa και γενικότερα των αντιφρονούντων με την πλατφόρμα μάλιστα να του «τιμωρεί» ορισμένες από τις αναρτήσεις που έκαναν λόγο για νοθεία στις εκλογές