You are currently viewing Οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ ΠΑΣΟΚ, όσο και αν το επιθυμεί!

Οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ ΠΑΣΟΚ, όσο και αν το επιθυμεί!

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος της αντιπολίτευσης, έχει γίνει πολύς ντόρος για την λεγόμενη “Πασοκοποίηση” που επιθυμούν ο Αλέξης Τσίπρας (φωναχτά πλέον όπως φάνηκε απο την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο “ΒΗΜΑ”) και οι συν αυτώ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ΠΑ.ΣΟ.Κ και οι ενδείξεις είναι περισσότερες απο μια απλή αναφορά. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει την απάντηση που φοβούνται τόσο πολύ οι “σύντροφοι” που “αλλαξοπίστησαν” ελέω κυβερνητικής ή οργανωτικής θέσης σε ένα κόμμα-παζλ ιδεολογιών με κοινή συνισταμένη την λέξη “τυχοδιωκτισμός” .

Ορίστε μερικοί λόγοι που  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ ΠΑΣΟΚ:

  1. Ιδεολογικά είναι ένα συνονθύλευμα άκρας αριστεράς, κομμουνισμού και λαϊκής δεξιάς (όπως φαίνεται απο την “συνιστώσα” ΑΝ.Ελλ που πλέον ενσωματώθηκε αλλα και απο την εμμονή τους στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για την ΠτΔ)
  2. Οι πολιτικές που ακολούθησε δεν αποτέλεσαν πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης αλλα περισσότερο θυμίζουν ρουσφετολογικές τακτικές που η Δεξιά κατα κύριο λόγο χρησιμοποιούσε πάντα με σκοπό την “εξαγορά” ψήφων και την εγκαθίδρυσή κομματικών στελεχών σε καίριες κρατικές θέσεις επιρροής.
  3. Δεν έγιναν έργα με γνώμονα το μέλλον ούτε σχεδιάστηκαν ποτέ με τόλμη έργα που θα έφερναν την Ελλάδα βήματα μπροστά.
  4. Η ανάπτυξη των ποσοστών έγινε εν καιρώ οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ως ψήφος διαμαρτυρίας και ο πολιτικός σχεδιασμός του Συνασπισμού έγινε με βάση την λαϊκιστική βούληση “του πρώτη φορά αριστερά”.
  5. Οι “κωλοτούμπες” και το μεγάλο φιάσκο του διχαστικού Δημοψηφίσματος έφερε συσπείρωση σε ένα κόμμα που εφάρμοσε κατα γράμμα την τακτική ακραίων οργανώσεων “Αν δεν συμφωνείς μαζί μας, είσαι εχθρός της κοινωνίας” . Απολυταρχικές και ολοκληρωτικές τακτικές σε ένα δημοκρατικό κόμμα, οξύμωρο δεν νομίζετε;
  6. Τα στελέχη που απαρτίζουν τον κυβερνητικό “κορμό” του νέου ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται απο τον χώρο του κέντρου, της Δεξιάς, της οικονομικής ολιγαρχίας (βλ. Κόκκαλη) και μέρος της αριστεράς που πλέον δεν αντέχει την “μεταμόρφωση” του κόμματος που τόσο πολύ προφασίστηκε την αριστερά σε κάθε περίπτωση που η κοινωνία ήταν απέναντι.
  7. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την μάχη και παρά τα πολύ καλά οπλισμένα “τρολ” του διαδικτύου, των “παλαιών συντρόφων που ποτέ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ” που πλέον έχουν θέση εξουσίας μέσα στο παράλογο πολιτικό κολάζ που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ , ο ψηφοφόρος κάνει πράξη την φράση του Κινήματος Αλλαγής κατα την περίοδο των Ευρωεκλογών ,”ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΛΑΚΑ” και έπιστρέφει στο κίνημα που πάντοτε ήταν ο πόλος εξουσίας που πρέσβευε τα Δημοκρατικά Πιστεύω της Ελλάδας.
  8. Ας πούμε ενα τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό απο όλα: Ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και να προσπαθεί, να ονειρεύεται και να ελπίζει πως μπορεί να μιμηθεί και να ξεγελάσει τον Έλληνα, Ανδρέας Γ. Παπανδρέου δεν ήταν και θα γίνει ποτέ.

 

Ως επίλογο, θα μπορούσαμε μετά απο όλα αυτά, να πούμε πως εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ελπίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ αφού μας έκανε όλους την χάρη να “απορροφήσει” τα στελέχη που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, “λέρωναν” την μνήμη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Ο δρόμος για το Κίνημα Αλλαγής είναι μακρύς αλλα μετά απο πολύ καιρό, ευθύς και με την νέα γενιά μπροστά με ήθος και όραμα.

Γαβρής Άγγελος.

“The Socialist”

Facebook Comments Box