Ομιλία Κ.Περγαντά στη Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ

ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ,

ΝΟΜΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ &

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λιβαδειά 4/11/10

Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι

Οι συνεργάτες μου κι εγώ, θέλουμε από καρδιάς να σας καλωσορίσουμε και να σας ευχαριστήσουμε, που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και βρίσκεστε απόψε κοντά μας. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας, για τη θερμή σας παρουσία, στην ανοιχτή συγκέντρωση του Συνδυασμού μας «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς», που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής και εκπροσωπώ εδώ απόψε.

Η παρουσία σας εδώ, σ΄αυτή τη δυναμική συγκέντρωση είναι το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας. Απόψε το μήνυμα της νίκης από την Λιβαδειά, από την Βοιωτία, ενώνεται με το νικηφόρο μήνυμα που μας έδωσε όλη τη Στερεά Ελλάδα : η Εύβοια, η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία η Φωκίδα. Όλοι οι Νομοί, που μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και μας είπαν δυνατά, καθαρά, ότι στις 7 Νοεμβρίου κερδίζουμε τις εκλογές. Στις 7 Νοεμβρίου, προχωρούμε όλοι μαζί ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Σήμερα είμαι πραγματικά χαρούμενος και συγκινημένος, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε συμπολίτες, σε γείτονες, σε παλιούς συμμαθητές. Ανάμεσα σε γνωστούς, φίλες και φίλους, συνεργάτες και συμμέτοχους της προσπάθειάς μας. Βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους του τόπου μου, της Βοιωτίας, που υπηρετώ για οκτώ χρόνια. Με τη δική σας εμπιστοσύνη, με τη δική σας στήριξη.

Εσείς, οι ίδιοι, με την εδώ παρουσία σας απόψε, μας δείχνετε και πάλι την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας στο νέο μας βήμα για την αιρετή Περιφέρεια. Κυρίως όμως αυτό που δείχνει η παρουσία σας εδώ είναι :

Ότι μας ενώνει μια κοινή αγωνία:

Το αύριο του τόπου μας.

Ότι μας ενώνει ένας κοινός στόχος :

Να κερδίσουμε μια νέα προοπτική για τη ζωή μας.

Μας ενώνει η θέλησή μας :

Να ξαναδώσουμε αξία στον τόπο και στην κοινωνία μας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σ΄αυτές τις εκλογές η Αυτοδιοίκηση αλλάζει σελίδα. Για πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση αποκτά ρόλο σύγχρονο και δυναμικό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, κοντά στον πολίτη.

Στις 7 Νοεμβρίου πηγαίνουμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι οι καταλληλότεροι να απαντήσουν στις προκλήσεις και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Πηγαίνουμε στις κάλπες για να αναδείξουμε αξιόπιστους συνδυασμούς, που έχουν γνώση, εμπειρία, αλλά πάνω απ΄όλα θέληση και σχέδιο να δώσουν στον τόπο μας νέα προοπτική.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου ψηφίζουμε για τη Στερεά Ελλάδα, ψηφίζουμε για να κερδηθεί η πιο σκληρή αλλά ελπιδοφόρα μάχη για τον τόπο μας.

Όλοι εμείς στο Συνδυασμό μας, στη «Στερεά Ελλάδα» ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Αλλά ακόμα περισσότερο γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική του.

Γνωρίζουμε τις αξίες του Λιβαδείτη, του Βοιωτού, του Στερεοελλαδίτη, γνωρίζουμε τις αξίες της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Μεγαλώσαμε μ΄αυτές τις αξίες. Αξίες που πηγάζουν από την παράδοση, αλλά και από τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Αξίες όπως η εργατικότητα, η ευαισθησία, η αλληλεγγύη, η ευρηματικότητα, η αισιοδοξία, είναι όλα αυτά που μας δίνουν τη δύναμη και τη σιγουριά ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ζούμε σε μια νέα πραγματικότητα. Απ΄τη μια μεριά η οικονομική κατάσταση, που επηρεάζει άμεσα τον καθένα από μας, που ασκεί πιέσεις στην κοινωνία. Κι απ΄την άλλη μεριά η νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση. Η εποχή του Καλλικράτη, με τις νέες ευκαιρίες για τον τόπο και την κοινωνία.

Μπροστά σ΄αυτή την πραγματικότητα, πρέπει να ξεπεράσουμε την αμηχανία και τους δισταγμούς. Να ανατρέψουμε εμείς οι ίδιοι τη στασιμότητα. Να φανούμε ικανοί. Να προχωρήσουμε να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα.

Σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να μείνουμε και να επιμείνουμε στην ουσία. Κι ουσία είναι ότι, με την αιρετή Περιφέρεια, αποκτούμε την κυριότητα των τοπικών μας υποθέσεων. Περνούμε σε μια ιστορική αλλαγή στη διαδρομή της Αυτοδιοίκησης. Ξεπερνούμε την παθογένεια του κρατισμού και του συγκεντρωτισμού. Μπαίνει τέλος στο αποτυχημένο κρατικό μοντέλο, με τον απρόσωπο και αναποτελεσματικό χαρακτήρα των πολιτικών που εκπορεύονται από το κέντρο.

Ο Καλλικράτης έρχεται να βάλει τη σφραγίδα του στο άνοιγμα της αποκέντρωσης. Είναι ένα ιστορικό βήμα για να πορευτούμε ως χώρα, με περισσότερη συμμετοχή, με περισσότερη δημοκρατία. Και κυρίως με αναπτυξιακές πολιτικές που θα είναι διαμορφωμένες από εμάς και θα απευθύνονται σε εμάς.

Στις εκλογές του Νοέμβρη ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη. Ψηφίζουμε με ευθύνη. Ψηφίζουμε για Αυτοδιοίκηση ικανή να κάνει την καθημερινότητα και τη ζωή μας καλύτερη.

Γιατί, ο Καλλικράτης, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, να γίνει η Στερεά Ελλάδα μια περιφέρεια σύγχρονη, ανθρώπινη, δυναμική.

Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, εμείς οι ίδιοι, οι Στερεοελλαδίτες, να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε το δικό μας πρόγραμμα, με τις δικές μας ανάγκες, με τις δικές μας προτεραιότητες.

Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, το Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα λειτουργεί για πρώτη φορά, με εκλεγμένους εκπροσώπους, με αυτούς που οι ίδιοι οι πολίτες θέλουν, να μας εκφράζει πραγματικά. Να εκφράζει τον τόπο, να είναι η φωνή της κοινωνίας των πολιτών.

Μπροστά μας, φίλες και φίλοι, είναι η νέα εποχή. Για την Αυτοδιοίκηση και για το δικό μας Αύριο. Αυτή τη νέα εποχή, οι εξελίξεις επιταχύνονται. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις διαρκώς μεγεθύνονται. Η Στερεά Ελλάδα χρειάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στο καινούργιο και οι πολίτες να συντονίσουν τα βήματά τους με τις νέες δυνατότητες.

Είναι η ίδια η πραγματικότητα λοιπόν, που μας επιβάλλει, όχι μόνο να δούμε τα πράγματα με νέα ματιά, αλλά να συμμετέχουμε, να προσπαθήσουμε και να εργαστούμε για τη Στερεά Ελλάδα που μας αξίζει.

Φίλες και φίλοι,

Εμείς συμμετέχουμε στις εκλογές για να διαμορφώσουμε μια νέα συνθήκη στη σχέση της περιφέρειας με τον πολίτη. Εμείς επιδιώκουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα της κάλπης, φιλοδοξώντας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών. Εμείς βαδίζουμε στις 7 Νοεμβρίου για να δουλέψουμε με συνέπεια και σχέδιο.

Σχέδιο για να κάνουμε τον Καλλικράτη εργαλείο ανάπτυξης. Να πάρουμε στα χέρια μας και να έχουμε λόγο στις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής, το ΕΛΛΑΔΑ 2010, το LEADER και το πρόγραμμα Μπαλτατζής και άλλα διαθέσιμα κονδύλια. Κι αυτά τα χρήματα να τα κάνουμε έργα και ευκαιρίες απασχόλησης.

Γιατί, όλοι εμείς στο συνδυασμό μας, στη «Στερεά Ελλάδα» έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για να συνεχίσουν οι πολίτες να έχουν δουλειά, για να έχουν ευκαιρίες οι νέοι, για να αποκτήσει ο τόπος μας προοπτική. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές και τις υποδομές για την ανάπτυξη.

Κι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι συμμερίζεστε κι εσείς αυτούς τους στόχους,

ότι συμπορεύεστε σ΄αυτή την προσπάθεια,

ότι μας εμπιστεύεστε για να πάμε τον τόπο μας μπροστά,

είναι η παρουσία σας εδώ σήμερα.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η επιδίωξή μας για το Σήμερα και το Αύριο, της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας,

η προσδοκία όλων μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί απέχουμε από μικροπολιτικές λογικές, λαϊκισμούς, στείρες αρνήσεις,

Είναι αυτά που μας ενώνουν για να προχωρήσουμε ΤΩΡΑ

Να προχωρήσουμε

ΤΩΡΑ,

Γιατί, το στοίχημα για τον τόπο μας, για τη ζωή μας, για την κοινωνία μας, κρίνεται σ΄αυτές τις εκλογές, στις 7 του Νοέμβρη.

ΤΩΡΑ,

Γιατί, η αιρετή Περιφέρεια διαχειρίζεται απευθείας εθνικά και κοινοτικά κονδύλια. Κονδύλια που μπορούμε και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, για έργα και δουλειές που περιμένει ο τόπος μας.

ΤΩΡΑ,

Γιατί, σε όλη την Ευρώπη, οι περιφέρειες είναι αυτές που πρωταγωνιστούν στην τοπική ανάπτυξη.

ΤΩΡΑ,

Γιατί, είμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη τετραετία που θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΤΩΡΑ,

Γιατί, είναι ανάγκη η Στερεά Ελλάδα, όχι απλώς να δηλώσει παρούσα, αλλά να δράσει ΤΩΡΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για τα μικρότερα, τα καθημερινά, αλλά και τα μεγαλύτερα και μελλοντικά.

Με ανοιχτές συνεργασίες, με καθαρό λόγο, διαφάνεια και αξιοκρατία, ξεκάθαρους στόχους, επενδύοντας στις πόλεις, στα χωριά, στην ύπαιθρο,

κυρίως όμως και προπαντός

με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών

σχεδιάζουμε και τολμούμε βήματα για να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα «Περιφέρεια – πρότυπο».

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Οκτώ χρόνια εδώ στη Βοιωτία, γνωριστήκαμε πολύ καλά. Κλείνοντας αυτή την οκτάχρονη πορεία στη Νομαρχία, νοιώθω πραγματική ικανοποίηση γιατί με το έργο μας καταφέραμε να μη διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.

Σήμερα μπορώ να σας κοιτάξω όλους στα μάτια, γιατί ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι η Βοιωτία αλλάζει, διαμορφώνει εικόνα σύγχρονου Νομού.

Αυτή την οκταετία, προγραμματίσαμε, ξεκινήσαμε, ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη ένα σημαντικό και πολύπλευρο έργο, σε υποδομές, παρεμβάσεις και διεκδικήσεις. Έργο που ξεπερνά τα 150.000.000 € και αποτελεί παρακαταθήκη για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Στην αναδρομή αυτής της πορείας έγιναν πολλά. Αξίζει απόψε, να κάνουμε κάποιους σημαντικούς σταθμούς, γιατί «όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται». Κι αυτό, το αποτέλεσμα, είναι ένα απ΄τα πιο μεγάλα μας όπλα στη σκληρή μάχη που έχουμε να δώσουμε για τον τόπο μας.

Πρώτα απ΄ όλα να σταθούμε σ΄ ένα έργο σήμα – κατατεθέν για τη Λιβαδειά και για τη Βοιωτία. Το Διοικητήριο. Ένα έργο όνειρο δεκαετιών, που ετοιμάσαμε και παραδώσαμε στην πόλη, στο Νομό και στους πολίτες.

Το επιβλητικό κτίριο του Διοικητηρίου είναι ένα σύγχρονο συγκρότημα για τη στέγαση αυτοδιοικητικών και κρατικών υπηρεσιών. Παράλληλα δημιουργήσαμε μια υπερσύγχρονα εξοπλισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που έλειπε από την πόλη και ήδη μέχρι τώρα έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκδηλώσεις. Αυτό λοιπόν το κτίριο, δίπλα στο ποτάμι, σε επαφή με το πάρκο της Έρκυνας, μετατοπίζει το κέντρο βάρους της Λιβαδειάς και γίνεται σημείο αναφοράς για την πόλη και τους πολίτες.

Σταθμός δεύτερος : η αγροτική οικονομία.

Είμαστε δίπλα στον αγρότη της Βοιωτίας. Δημιουργήσαμε σύγχρονες υποδομές, που διευκολύνουν τις καλλιέργειες και μειώνουν το κόστος παραγωγής, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους. Ολοκληρώσαμε :

 Αναδασμούς σε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, στα αγροκτήματα Προφήτη Ηλία, Αγίου Σπυρίδωνα, Προσήλιου, Ακοντίου, Ανθοχωρίου, Αγίου Δημητρίου και Θουρίου.

 Μεγάλα αρδευτικά έργα στο Σωληνάρι, στη Λιβαδειά και στη Χαιρώνεια

 Παράλληλα έργα στο Μαυρονέρι, στα Βασιλικά και στον Άγιο Σπυρίδωνα.

 Κάναμε παρεμβάσεις για να υπάρχει επάρκεια νερού για τους αγρότες, να βελτιωθεί ο αγροτικός εξηλεκτρισμός, να αξιοποιηθούν γεωτρήσεις και να αποκατασταθούν αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια και τους κεντρικούς φορείς, είχε σαν αποτέλεσμα :

 Τη δημιουργία του Κέντρου Περιφερειακού Ελέγχου, Τυποποίησης και Ταξινόμησης Βάμβακος στον Ορχομενό.

 Τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων για τη βελτίωση της άρδευσης της Κωπαϊδας από τη λίμνη Υλίκη.

 Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου «Διευθέτηση άνω ρου Βοιωτικού Κηφισού».

Σταθμός τρίτος : τα σύγχρονα οδικά έργα στο Νομό

Με πολλές μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις, αλλάξαμε την οδική εικόνα της Βοιωτίας.

 Ολοκληρώσαμε το δρόμο Κάστρο – Ορχομενός. Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, μια νέα πύλη εισόδου στη Βοιωτία από την Εθνική οδό.

 Διεκδικήσαμε τη βελτίωση του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, μια πολύχρονη και πάγια απαίτηση όλων των Βοιωτών. Αρχίσαμε να βλέπουμε αποτελέσματα. Με συνεργασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πετύχαμε να κατασκευαστεί η λιμνάζουσα επί χρόνια Ανατολική είσοδος Λιβαδειάς και να κατασκευαστεί το τμήμα μεταξύ Θήβας και διασταύρωσης Βαγίων. Πρόσφατα εγκρίθηκε το κονδύλι για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στα Βάγια. Επιπλέον, προχωρούν οι μελέτες του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, από τον κόμβο Μουρικίου έως Αλίαρτο, με παράκαμψη της πόλης. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και όλο το έργο να χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Και θα το πετύχουμε. Θα συνεχίσουμε και θα προχωρήσουμε το δρόμο Θήβα – Λιβαδειά ως πρώτη Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα με τα μεγάλα έργα , με μια σειρά παρεμβάσεων, βελτιώσαμε και συντηρήσαμε το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε πολλές περιπτώσεις για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Ενδεικτικά :

 Ο δρόμος προς την Κορώνεια

 Ο δρόμος από Δίστομο προς παραλία

 Ο δρόμος από Αράχωβα προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

 Ο δρόμος Δαύλεια – Βερβα

Και πολλά άλλα.

Ακόμα :

Προχωρά η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου από το Δίστομο στον Όσιο Λουκά, ενώ έχει ανακοινωθεί η χρηματοδότηση για το δρόμο από διασταύρωση Δαυλείας – Διστόμου, ως τα όρια της Βοιωτίας με τη Φθιώτιδα.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σταθήκαμε με ευαισθησία στην εκπαίδευση.

 Κορυφαία μας παρέμβαση η συνθετική μας δουλειά, με τους φορείς και θεσμικούς παράγοντες του Νομού και η συμβολή μας στην έλευση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βοιωτία. Αντιμετωπίσαμε το Νομό ενιαία, τις μεγάλες πόλεις μας με τη δική τους φυσιογνωμία και πετύχαμε η Λιβαδειά, αλλά και η Θήβα να φιλοξενούν φοιτητές. Από το βήμα αυτό δεσμευόμαστε για τη στήριξη του ΑΕΙ και του ΤΕΙ για να εξελιχθούν και να αποτελέσουν μια πραγματική εκπαιδευτική πνευματική και κοινωνική κυψέλη του τόπου.

 Αξιοποιώντας κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, βελτιώνουμε τη σχολική στέγη.

 Κατασκευάσαμε νέα κτίρια : το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, ενώ ήδη έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου στη Λιβαδειά.

 Βελτιώσαμε και βελτιώνουμε δεκάδες σχολικά κτίρια σε όλη τη Βοιωτία, με νέες αίθουσες, προσθήκες και επεκτάσεις. Ειδικά στη Λιβαδειά :

• Στο 4ο και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο

• Στο 1ο Λύκειο και στο 3ο Γυμνάσιο, ενώ με πολλές παρεμβάσεις έχουμε αναβαθμίσει τα σχολειά του Νομού μας.

Επόμενος σταθμός της οκτάχρονης δουλειάς μας το περιβάλλον.

Για οκτώ χρόνια, αγαπητοί φίλοι, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπούν χρόνιες και παγιωμένες καταστάσεις. Μετά από δεκαετίες άναρχης δραστηριότητας, με πλημμελείς ελέγχους και χαώδη νομοθεσία, βάλαμε «κόκκινη γραμμή» στη ρύπανση του Ασωπού. Όλα αυτά τα χρόνια γίναμε στενοί συνεργάτες με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος. Επιβάλαμε σαν Νομαρχία Βοιωτίας πρόστιμα πάνω από 2.000.000 €

Σήμερα πια ο Ασωπός είναι εθνικό ζήτημα. Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής πίνουν καθαρό νερό, ενώ, τα προβλήματα υδροδότησης που υπάρχουν, έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για το περιβάλλον :

Λέμε ΟΧΙ στο λιθάνθρακα

Λέμε ΝΑΙ στις καθαρότερες και ηπιότερες μορφές ενέργειας, όταν όμως δεν αναστέλλουν τις αναπτυξιακές επιλογές του τόπου.

Στην οκτάχρονη διαδρομή μας στη Νομαρχία Βοιωτίας, κάναμε σημαντικά βήματα για τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ενδεικτικά :

 Συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια και κεντρικούς φορείς, κι έτσι λειτούργησε το Μουσείο Χαιρώνειας, ενώ παράλληλα φροντίσαμε να αξιοποιηθούν χρήματα για θρησκευτικά μνημεία και φυσικές περιοχές στο Νομό μας.

 Αναπτύξαμε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για να αποκτήσει ο Νομός μας νέο υπόβαθρο στον πολιτιστικό τουρισμό. Υλοποιούμε το έργο «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία», που για την Λιβαδειά προβάλλει το Μαντείο του Τροφωνίου.

 Αναδείξαμε την ιστορική μας κληρονομιά, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκδηλώσεις «Μύθοι – Γέφυρες Πολιτισμού – Οι δρόμοι του Παυσανία». Οι κάτοικοι της Λιβαδειάς, της Χαιρώνειας, του Ορχομενού, θα θυμούνται τις ποιοτικές βραδιές των εκδηλώσεων, που κορυφώθηκαν στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στηρίξαμε την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα :

 Με δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας : κατάρτιση, προγράμματα ίσων ευκαιριών, και δικτυακή πύλη εξεύρεσης εργασίας σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ.

 Με την πληροφόρηση, ενίσχυση και επιχορήγηση δεκάδων μονάδων της Βοιωτίας, από προγράμματα του Υπουργείου για την ανταγωνιστικότητα, μέσα από την εταιρεία μας ΒΑΕΠΑΕ και την Αναπτυξιακή Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, που συμμετέχουμε.

 Συνεργαστήκαμε με φορείς της Βοιωτίας, για να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις του Νομού μας αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Υπογράψαμε συνεργασία με την κινέζικη επαρχία Jianxi για την αμοιβαία ενίσχυση του εμπορίου και των εξαγωγών μας. Δημιουργήσαμε το Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Πάρκο της Βοιωτίας για την προβολή και δικτύωση των επιχειρήσεων του Νομού μας.

Αγαπητοί φίλοι,

Η οκτάχρονη θητεία μας στη Νομαρχία Βοιωτίας, ήταν μια ατέλειωτη αλυσίδα γεγονότων δημιουργικής προσπάθειας. Γεγονότα που ζήσαμε στις 2.740 μέρες αυτής της διαδρομής και στις δεκάδες χιλιάδες στιγμές, που η κάθε μια τους έχει μοναδική σημασία στο αποτέλεσμα.

Ο κύκλος λοιπόν της Νομαρχίας κλείνει. Κλείνει ο κύκλος και – επιτρέψτε μου – κλείνει μέσα του και τα συναισθήματά μου. Όλα όσα ένοιωσα, υπηρετώντας την πατρίδα μου από τη θέση του Νομάρχη, είναι ένα μοναδικό κομμάτι της ζωής μου, που θα μ΄ακολουθεί πάντα. Μέσα απ΄την καρδιά μου, θέλω να σας πω απόψε, ότι το ξεκίνημά μου απ΄τη Βοιωτία, κι αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί, δεν θα τα ξεπεράσει ο χρόνος. Ο Νομάρχης της Βοιωτίας, ο δικός σας Κλέαρχος θα σας ανήκει πάντα. Σας ευχαριστώ ολόψυχα για όλα όσα μοιραστήκαμε, για όλα όσα μου δώσατε και τα παίρνω με συγκίνηση μαζί μου, στο νέο κι ελπιδοφόρο ταξίδι που αρχίζουμε τώρα.

Γιατί, φίλες και φίλοι, σε λίγους μήνες, η λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας, με εκλεγμένο Περιφερειάρχη και εκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα είναι γεγονός. Απ΄την αρχή της δρομολόγησης του Καλλικράτη δηλώσαμε παρόντες. Η συνέχεια μας έχει φτάσει μόλις ένα βήμα από το να γίνουμε η πρώτη περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας. Όλα δείχνουν, με τον πιο προφανή τρόπο, ότι από την 1/1/2011 θα υπηρετούμε από άλλη θέση την Βοιωτία και τη Στερεά Ελλάδα. Ναι, από άλλη θέση, αλλά πάντα με την ίδια συνέπεια και με πρόγραμμα που απαντάει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Με το τρίπτυχο μήνυμα του συνδυασμού μας «Δουλειά – Περιβάλλον – Ανάπτυξη» προσδιορίζουμε τις κεντρικές μας προτεραιότητές. Δίνουμε ταυτότητα στο πρόγραμμά μας.

Αυτή η δύσκολη εποχή απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Λύσεις που δίνουν προοπτική, μέσα από έναν αξιόπιστο σχεδιασμό.

Οι πολίτες απαιτούν και αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που ζουν. Θέλουν και αξίζουν ασφάλεια, σιγουριά, καθαρό περιβάλλον και ποιότητα ζωής γι΄αυτούς και τις οικογένειές τους.

Εμείς μπορούμε. Μπορούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, και να εγγυηθούμε γι΄αυτό. Γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας, κι όλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, ίσως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα τις δυσκολίες των καιρών.

Το προγραμματικό πλαίσιο του Συνδυασμού μας «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς» είναι μια πρόταση – απάντηση στις προκλήσεις της εποχής. Είναι η δέσμευσή μας. Απέναντί σας. Απέναντι σε κάθε πολίτη της Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόταση αυτή είναι καρπός της οκτάχρονης εμπειρίας και της γνώσης από την ενασχόλησή μας με την Αυτοδιοίκηση και την αναπτυξιακή διαδρομή του τόπου μας. Είναι καρπός της επικοινωνίας που έχουμε όλο αυτό τον καιρό, οι συνεργάτες μου κι εγώ, με τους πολίτες και τους φορείς σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόταση του συνδυασμού μας, βάζει πολύπλευρους και σημαντικούς στόχους. Όλοι ρεαλιστικοί. Όλοι πραγματοποιήσιμοι. Περιγράφει ένα όραμα για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Πάνω απ΄όλα όμως, βάζει τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον κάτοικο της Στερεάς Ελλάδας, όπου κι αν αυτός βρίσκεται.

Με τη στήριξή σας επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας :

• Να οργανωθεί γρήγορα και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να αποδώσει έργο.

• Να παρέχει σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να είναι κοντά στον πολίτη.

• Να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας.

• Να διαμορφώσει συμμετοχική τοπική δημοκρατία, με Περιφέρεια ανοιχτή σε όλους τους πολίτες.

Με τη δική σας στήριξη, επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε σε πέντε στόχους :

• Να γίνει η Στερεά Ελλάδα τόπος ελκυστικός για κατοικία, για εργασία, για ποιότητα ζωής και φιλικός στον πολίτη.

• Να αναπτυχθεί κοινωνικά και οικονομικά η Στερεά Ελλάδα.

• Να βάλουμε όριο στην ανεργία και να ανοίξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

• Να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

• Να διαμορφωθεί και να εδραιωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή

Αγαπητοί φίλοι,

Αυτοί οι βασικοί μας στόχοι, είναι τα πέντε βήματα για να πάμε στη Στερεά Ελλάδα πιο μπροστά. Βήματα που ξέρουμε το πώς θα τα προχωρήσουμε :

• Με ισόρροπη ανάπτυξη, χωρίς ανισότητες, με σωστό χωροταξικό σχεδιασμό.

• Με τη συνέχιση, την υλοποίηση και τη διεκδίκηση αναπτυξιακών έργων, όπως δρόμους, αρδευτικά και παράλληλα έργα, ταμιευτήρες νερού, σχολεία, νοσοκομεία, έργα μαζικής μεταφοράς : σιδηρόδρομο και προαστιακό.

• Με σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, στον πολιτισμό στον αθλητισμό.

• Με τη στήριξη της αγροτικής, κτηνοτροφικής, αλιευτικής και δασικής οικονομίας.

• Με την αξιοποίηση της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.

• Με νέες υπηρεσίες για το εμπόριο και σύγχρονους κλάδους βιομηχανικής παρουσίας.

• Με την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• Με την επέκταση της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

• Με διαρκή επιμόρφωση και δια βίου μάθηση.

• Με την εξυγίανση της βιομηχανικής παρουσίας και τη δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών και Πάρκων.

• Με τη φιλική στο περιβάλλον αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

• Με ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία των νερών.

• Με κάλυψη των αναγκών σε βιολογικούς καθαρισμούς, ΧΥΤΑ και έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

• Με την προστασία των ορεινών όγκων και την ανάδειξή τους σε ενιαίο περιβαλλοντικό πάρκο.

• Με την αναβάθμιση των νοσοκομείων, των κέντρων και των δομών υγείας.

• Με τη μέριμνα για την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

• Με την κατασκευή και λειτουργία μονάδων πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας για όλες τις κατηγορίες και τις ηλικιακές ομάδες πληθυσμού.

Φίλες και φίλοι,

Αυτές οι μέρες, αυτός ο καιρός, που κάνουμε μια στενότερη γνωριμία με όλη τη Στερεά Ελλάδα, είναι μια δυνατή εμπειρία. Παίρνουμε το μήνυμα της προσδοκίας του κόσμου, για καλύτερη ζωή, με αισιοδοξία και σιγουριά. Παίρνουμε το μήνυμα, ότι στρέφονται στους συντοπίτες που μπορούν να δώσουν διέξοδο στην πιεστική κατάσταση που ζούμε. Παίρνουμε το μήνυμα ότι στις κάλπες θα αναδείξουν για Περιφερειάρχη τον άνθρωπο που θέλει, που ξέρει, που μπορεί να δώσει νέα προοπτική στον τόπο. Εμπιστεύονται το συνδυασμό μας «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς».

Κι εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά και χωρίς χρονοτριβή, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών, άμεσα, αποτελεσματικά και στοχευμένα.

Ότι όπως στηρίξαμε ένθερμα, από την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, την ΕΝΑΕ, που έχω την τιμή να είμαι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο, τη νέα Αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη με την ίδια θέρμη θα την υπηρετήσουμε.

Για τη στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, για την ξεκάθαρη θέση μας, για τη δημόσια παρουσία μας…

Γι΄αυτά που δουλεύουμε, γι΄αυτά που προγραμματίζουμε, για τον τόπο μας, για τις πόλεις μας, για τα χωριά μας, για τους ανθρώπους…

Γι΄αυτά που επιδιώκουμε με επιμονή, σχέδιο, αποφασιστικότητα και κυρίως σε συνεργασία μαζί σας….

Ζητάμε να μας κρίνετε στις εκλογές του Νοέμβρη.

Όχι με ψήφο ευγνωμοσύνης, αλλά με ψήφο εμπιστοσύνης.

Γιατί, όλοι σας ξέρετε, τι εκπροσωπούμε, ξέρετε τις ικανότητες και τη συνέπειά μας. Γνωρίζετε την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, το ήθος μας. Έχετε διαπιστώσει πως είμαστε οι συνεργάτες, οι συμμέτοχοι μιας προσπάθειας, που μόνο σκοπό έχει τη δημιουργία και την ανάπτυξη. Με κέντρο τον άνθρωπο, το Στερεοελλαδίτη.

Είμαστε πάνω απ΄όλα πολίτες πρώτης γραμμής κι όχι πολιτικοί πρώτης γραμμής.

Είμαστε εδώ μαζί σας, και σας θέλουμε δίπλα μας, για να συνεχίσουμε την πορεία για το αύριο όλων μας. Με εμπιστοσύνη και σιγουριά για το μέλλον.

Σας καλούμε στις 7 Νοέμβρη,

Με την ψήφο μας να δώσουμε αξία στον τόπο μας.

Με την ψήφο μας να δώσουμε αξία στη Στερεά Ελλάδα.

Να δώσουμε αξία στην εμπειρία, στην γνώση, στην αξιοπιστία, στο πρόγραμμα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !

Αγαπητοί φίλοι,

Σας παρουσιάζω τους υποψήφιους του Συνδυασμού μας «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς», για τη Βοιωτία.

Με αρκετούς ήδη γνωστούς, αλλά και με νέους μαζί μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με κοινούς στόχους, σε κοινή πορεία.

Είναι όλοι άνθρωποι με δημιουργική σκέψη και εμπειρία. Με γνώση και ικανότητες. Και προπαντός με αγάπη και διάθεση προσφοράς για τη Βοιωτία.

Είναι συντοπίτες μας που εκπροσωπούν όλους τους χώρους, της εργασίας, της επιστήμης, της κοινωνικής δράσης.

Είναι άνθρωποι που εκφράζουν το Νομό μας. Την Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, όπως ονομάζεται πλέον.

Ο Συνδυασμός μας είναι μια έτοιμη ομάδα δουλειάς.

Μια ομάδα, έτοιμη να προσφέρει, έτοιμη να συνεχίσει, έτοιμη να προχωρήσει για ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δικηγόρος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

ΓΚΙΖΙΛΗ- ΜΠΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) –Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θήβας

ΓΚΩΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –Δημοσιογράφος, Δικηγόρος

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΧΟΝΤΖΙΑΣ) ΗΛΙΑΣ – Επιχειρηματίας ,Δήμαρχος Σχηματαρίου

ΖΙΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Τεχνολόγος – Γεωπόνος, Εκπαιδευτής , πρώην Αντινομάρχης, Πρόεδρος ΟΚΕ Βοιωτίας

ΚΑΛΜΠΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Υπάλληλος Γεν. Νοσοκομείου Θήβας, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων

ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Ιατρός (Γενική Ιατρική – Εργασίας) πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος

ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ – Οικονομολόγος , Δ/ντής Τ.Ε.Δ.Κ. Βοιωτίας , Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, πρώην Αντινομάρχης,

ΚΟΛΛΙΑ -ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ –Δικηγόρος

ΛΑΣΠΗ – ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας ομοσπονδίας ΑΜΕΑ ,Μέλος Δ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΕΑ), Αντινομάρχης

ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Χειριστής Ακτινολογικών Μηχανημάτων Νοσοκομείου Θήβας, πρώην Αντινομάρχης , πρώην Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας

ΠΑΠΑΘΩΜΑ – ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΦΑΝΗ – Εκπαιδευτικός, Προισταμένη ΚΔΑΥ Νομού Βοιωτίας, Πρόεδρος Κ.Ε.Κ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , πρώην Αναπληρωτής Νομάρχη –Αντινομάρχης

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Συνταξιούχος Ιδιωτικός Υπάλληλος, πρώην Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, πρώην Αντινομάρχης

ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ– Αντιστράτηγος ε.α. , Αντινομάρχης

ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –Οικονομολόγος

ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας, Πτυχιούχος Νομικής , Υποψήφιος Διδάκτωρ Ψυχολογίας

ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Οικονομολόγος – Στέλεχος Επιχειρήσεων

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Δικηγόρος , πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρώην Υποψήφιος Βουλευτής

Αφήστε μια απάντηση