- ΘΗΒΑ

Παπαβασιλείου: Η ανοχή των Θηβαίων έχει εξαντληθεί

Φίλες και φίλοι πολίτες του Δήμου Θηβαίων.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και με απόλυτο σεβασμό στην απόφαση των συμπολιτών μας, επαναφέρουμε στην μνήμη μας την ατζέντα όλων των υποψηφίων Δημάρχων και των παρατάξεων του Δήμου μας.

Ρομά, πεζόδρομος, καθαριότητα – καθημερινότητα, αδέσποτα, Hot spot Μεταναστών ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν και απασχολούν ακόμη και σήμερα τους συμπολίτες μας.

Ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει καμία πρόταση αλλά και καμιά βελτίωση στα παραπάνω θέματα.

Κατ ‘επανάληψη η παράταξη μας, με ερωτήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αναφερθεί στα άλυτα και χρονίζοντα ζητήματα που αποτελούν παθογένειες για τον τόπο μας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έξαρση επιθέσεων σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας, που είτε περπατούν, είτε μετακινούνται με ποδήλατο ή μηχανή.

Σε τοποθετήσεις μας στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο πρόβλημα με τα αδέσποτα τόσο στην Θήβα, όσο και σε όλες ανεξαιρέτως τις τοπικές κοινότητες.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική παρέμβαση και μόνιμη λύση που θα παρέχει ασφάλεια στους συμπολίτες μας, και επειδή τα περιστατικά συνεχώς αυξάνονται, καταθέσαμε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 πρόταση για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα : “Αδέσποτα “, προτάσεις – λύσεις για την οριστική και μόνιμη αντιμετώπιση τους.

Στην συνεδρίαση ζητήσαμε να συμμετέχει όλη η Δημοτική κοινότητα Θήβας, η οποία έχει αρμοδιότητα όπως και οι πρόεδροι όλων των τοπικών κοινοτήτων.

Η ανοχή των συμπολιτών μας έχει εξαντληθεί, η περίοδος χάριτος βρίσκεται στο τέλος της και οφείλουμε να ανοίγουμε τα μεγάλα και σημαντικά θέματα του Δήμου μας, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα.

Η πόλη και τα χωριά μας πρέπει να γίνουν προσβάσιμα στους συμπολίτες μας, που σήμερα με τον φόβο επιθέσεων από τα αδέσποτα αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους.

Για την δημοτική παράταξη “Ο Πολίτης στο Κέντρο

Γρηγόρης Παπαβασιλείου