- ΒΟΙΩΤΙΑ

Παρέμβαση των Συνεργαζόμενων Συλλόγων Συνταξιούχων Λιβαδειάς για τη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ

news1exeism

Παρέμβαση των Συνεργαζόμενων Συλλόγων Συνταξιούχων Λιβαδειάς

Συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά προσπάθησαν να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς. Χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν από τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς ασφαλισμένων, η Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ, αποφάσισε να βάλει, σήμερα 25-6-2013, για συζήτηση το θέμα της μετεγκατάστασης του ΙΚΑ Λιβαδειάς στο κτηριακό συγκρότημα του πρώην supermarket “ALIMENTA”, τρία χιλιόμετρα έξω από την Λιβαδειά προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Χρόνια τώρα, αρχικά οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα και τελευταία πλέον όλοι, ζητούσαμε την μετεγκατάσταση σε κτήριο σύγχρονο και ευρύχωρο για να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση των ιατρείων και γραφείων του ΙΚΑ.

Κανείς μας όμως δεν είχε φανταστεί, αν και ξαναείχε ακουστεί, ότι αυτό το κτήριο θα ήταν ένα πρώην supermarket και μάλιστα έξω από την Λιβαδειά.

Φανταστείτε την ταλαιπωρία και το κόστος μιας τέτοιας απόφασης, για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους !

Όμως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, μας ενημέρωσε και ζήτησε την γνώμη μας. Του στείλαμε άμεσα την συνημμένη επιστολή και με βάση αυτή ζήτησε από το Συμβούλιο του ΙΚΑ να μην παρει απόφαση αλλά να στείλει πραγματογνώμονες που θα εκτιμήσουν το θέμα. Η πρόταση έγινε δεκτή.

Συνάδελφοι, η έκβαση αυτού του θέματος δεν κρίθηκε ακόμα αν και είχαμε την πρώτη επιτυχία που δείχνει, ότι οι αγώνες μπορεί να μην είναι πάντα νικηφόροι αλλά, είναι οι μόνοι που μπορούν να ακυρώσουν κάποιες αντιλαικές επιλογές. Θα περιμένουμε την αποστολή του κλιμακίου έτοιμοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε μια τέτοια μεθόδευση.

Πρέπει όμως να είμαστε όλοι παρόντες στους αγώνες αυτούς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δικαιώματα που αποκτήσαμε από την εργασία μας και τις ασφαλιστικές μας εισφορές και δεν μπορεί κανείς να μας τα στερήσει για να ικανοποιήσει τις βλέψεις κάποιων.

Θα σας ενημερώνουμε όποτε έχουμε νεότερα.

Για το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση