Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του διυλιστηρίου της ΔΕΥΑΘ

Θήβα 11/01/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του διυλιστηρίου της ΔΕΥΑΘ

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών του Δήμου Θηβαίων εγκαινίασε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδεία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου, του Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, των Αρχών της πόλης και του Νομού.

Πρόκειται για το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΘ το οποίο λειτουργεί πλήρως από τα μέσα Σεπτεμβρίου και παρέχει πόσιμο νερό στην πόλη της Θήβας, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην ύδρευση από τις γεωτρήσεις.

Τα εγκαίνια έγιναν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις διύλισης του νερού που βρίσκονται στο κανάλι του Μόρνου στην Ε.Ο Θηβών – Ελευσίνας παρουσία αρκετών επισήμων και πολιτών.

«Τα εγκαίνια του σημερινού έργου έχουν πολύ μεγάλη σημασία και αξία για εμάς τους Θηβαίους» δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος και συνέχισε: «Κατ’ αρχήν να θυμίσω ότι υπάρχει μια δέσμευση προεκλογική. Νομίζω ότι άσχετα από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την τριετία που μας πέρασε σε σχέση με την μόλυνση των νερών, η προσπάθεια την δημοτικής αρχής ήταν να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες για την υδροδότηση της πόλης.

Θεωρώ λοιπόν σήμερα ότι τον στόχο αυτόν τον πετύχαμε, αφετέρου με την πράξη μας αυτή απαλλάσσουμε τους πολίτες από το νερό με τους όποιους ρύπους.

Άξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών υλοποιήσαμε αυτό το έργο και παρέχουμε νερό από τον Μόρνο σε ικανοποιητικές ποσότητες με την δυνατότητα παροχής νερού και στα Δημοτικά μας διαμερίσματα. Η προσπάθεια θα είναι συνεχής. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Σταμάτη Χαλβατζή, τον Διευθυντή κ. Βόνη Παπασεραφείμ, το προσωπικό της ΔΕΥΑΘ αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο» είπε ο κ. Νίκος Σβίγγος.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «μας είχε προβληματίσει όλους το θέμα, καθώς το πρόβλημα οφείλεται στην απροσεξία όλων Με την υδροδότηση και της πόλης των Θηβών τα πράγματα αλλάζουν , όμως ο αγώνας και η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Σταμάτης Χαλβατζής είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα μετά από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε στον Θηβαϊκό λαό την κατασκευή ενός σύγχρονου και ποιοτικά πολύ αναβαθμισμένου διυλιστηρίου το οποίο λειτουργεί από τις αρχές Αυγούστου. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου υδροδοτεί πλήρως την πόλη της Θήβας και έχουν κλείσει όλες οι γεωτρήσεις»

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος συνεχάρη τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑθ και το Δημοτικό Συμβούλιο «για το σημερινό έργο που είναι για το καλό της Θήβας. Άλλωστε ο πρώτος επίσκοπος Θηβών Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης ήταν ο εκείνος που πρώτος έδωσε στον τόπο όλα αυτά που θυμίζουν το σημερινό έργο».

Από την πλευρά της η Βουλευτής κ. Βασιλική Τσόνογλου σημείωσε: «Ένα χρόνιο πρόβλημα επιτέλους λύνεται και το νερό, καθαρό, καταλήγει στους πολίτες. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη της Θήβας και τους κατοίκους της».

Ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Γιαννάκης είπε «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή. Ένα θέμα που μας ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό λύνεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο και για την ανάπτυξη της πόλης αλλά κυρίως για την προστασία της υγείας των κατοίκων. Από την πλευρά μας συμβάλλαμε και εμείς σε όλες αυτές τις προσπάθειες τη δημοτικής αρχής. Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους όσοι προσπάθησαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα»

Ο πρώην Υφυπουργός κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό έργο για την Θήβα και για την Βοιωτία γενικότερα. Το 1988 επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου, είχε τεθεί το θέμα ότι πρέπει η Βοιωτία, που δίνει τα νερά από τις λίμνες και τα ποτάμια, τους χώρους απαλλοτρίωσης για το κανάλι του Μόρνου και στέλνει το νερό στην Αθήνα, να πάρει κι εκείνη νερό από τον Μόρνο για τις ανάγκες της. Έτσι το 88 εγκαινιάσαμε το πρώτο έργο σύνδεσης του Μόρνου με υδραγωγείο στον Πρόδρομο και από εκεί και πέρα συνεχίστηκαν τα έργα στα υπόλοιπα χωριά και σήμερα εδώ στην Θήβα.

Συγχαρητήρια και στην ΔΕΥΑΘ και στον Δήμαρχο και όλους εκείνους που έχουν συντελέσει για αυτό το σημαντικό έργο για την υγεία και την ζωή των κατοίκων»

Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό που παραδίνεται το έργο αυτό, καθώς αφορά την δημόσια υγεία. Πραγματικά όταν η Αυτοδιοίκηση θέλει, σχεδιάζει, παράγει έργα τα οποία είναι αναγκαία για το δημόσιο συμφέρον, γι’ αυτό τον λόγο είμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που είναι εξαιρετικά σημαντική για την δημόσια υγεία»

Ο Βουλευτής κ. Βασίλης Τόγιας σημείωσε από την πλευρά του «Υπόθεση νερό και περιβάλλον είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και αυτό το έργο θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει ποιότητα στο πόσιμο νερό. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος μια και η πρώτη υπογραφή γι’ αυτή την σύμβαση ανήκει σε μένα, ως Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ., οπότε έχω κι έναν πρόσθετο λόγο να χαίρομαι για τα εγκαίνια αυτού του έργου».

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση