- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Πολίτης στο κέντρο: Ποιόν πεζόδρομο να παραλάβουμε;

Ποιόν πεζόδρομο να παραλάβουμε;

Φίλες και φίλοι πολίτες του Δήμου Θηβαίων.

Η φωνή και η απαίτηση σας για έναν πεζόδρομο λειτουργικό και καλαίσθητο, ακούστηκε εχθές στην μετά από πολύ καιρό και πρώτη με τηλεδιάσκεψη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήταν δέσμευση της παράταξης μας η βελτίωση του, γιατί η εικόνα που έχει ο πεζόδρομος της πόλης μας, δεν ικανοποιεί ούτε τους επαγγελματίες, ούτε τους συμπολίτες μας που κάνουν τον περίπατο τους, ή απολαμβάνουν τον καφέ τους. Και η φωνή σας ήταν ηχηρή, γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν δέχθηκε ούτε τις δικαιολογίες, ούτε τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα της παράταξης του Δημάρχου, που με κάθε τρόπο, προσπαθούσε να μας πείσει για την οριστική παραλαβή του έργου, έτσι όπως είναι.

Από την πρώτη συνεδρίαση ζητούσαμε με κάθε τρόπο, την δημιουργία νέου κανονισμού λειτουργίας του πεζόδρομου και συζήτηση από μηδενική βάση με όλους τους ενδιαφερόμενους (Εμπορικό σύλλογο, ΟΕΒΕ, καταστήματα κλπ), όπως και την συνεννόηση για την βελτίωση των κακοτεχνιών (ντεκ, σιντριβάνια, κάγκελα κ.α.)

Δυστυχώς η καλή διάθεση που όλο αυτό το διάστημα έχουμε επιδείξει προς την παράταξη του Δημάρχου, παρέχοντας στήριξη με προτάσεις και συναίνεση στα μεγάλα και σημαντικά θέματα του Δήμου μας, με θετική διάθεση σε συλλογικές αποφάσεις, δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί σε αυτό το τόσο σημαντικό για την πόλη μας θέμα.

Ήταν προτεραιότητα για εμάς, η παρέμβαση στον πεζόδρομο και με σεβασμό σε όσους πίστεψαν στην παράταξη μας πριν περίπου ένα χρόνο, ήταν κόκκινη γραμμή η συναίνεση μας σε αυτό το λάθος. Η απάντηση στο ερώτημα :”ποιόν πεζόδρομο να παραλάβουμε;” ήταν μονόδρομος για την απόφαση μας αυτή. Γρηγόρης Παπαβασιλείου Επικεφαλής παράταξης “Ο Πολίτης στο Κέντρο”.