- ΑΡΘΡΑ, ΘΗΒΑ

Πότε η Θήβα θα αποκτήσει δημοτικό κτηνιατρείο?

Ο Δήμος Θηβαίων έχει την ευθύνη να  εφαρμόσει επιτέλους μια σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έναρξη της διαδικασίας μίσθωσης χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί Δημοτικό Κτηνιατρείο για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Το ακίνητο θα πρέπει  να  βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων, εκτός σχεδίου πόλεως, εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θηβών και εκτός οικισμών. Θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο κτίριο ή συνεχές ανεξάρτητο κτίριο ή σε συγκρότημα κτισμάτων και να περιλαμβάνει απαραιτήτως βάσει νόμου, αίθουσα εξετάσεων και επεμβάσεων ασθενών ζώων, αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, εγκαταστάσεις παροχής  θερμού και ψυχρού  ύδατος εξαερισμού, αφοδευτηρίου κ.λπ., αίθουσα για γραφείο  κτηνιάτρου και υπαλλήλων, αίθουσα παραμονής και παρακολούθησης προσβεβλημένων ζώων από μεταδοτικά νοσήματα, αίθουσα μετεγχειρητικής περίθαλψης στειρωμένων  ζώων και μέχρι την αποθεραπεία τους, χώρο  αποθήκευσης  τροφών και χώρο Φαρμακείου, καθώς και αποθήκευσης  αναλώσιμων υλικών.Δεν χρειάζονται πολλά ώστε να δοθεί μια λύση για τα αδέσποτα της περιοχής μας. Η Θήβα μπορεί και επιβάλλεται κάποια στιγμή σ’ αυτήν την περιοχή, να δείξουμε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας στα αδέσποτα ζώα για τα οποία φταίμε εμείς και μόνο εμείς. Τα ζώα βρέθηκαν στον δρόμο γιατί κάποιοι από εμάς το θέλησαν. Ενώ πολλαπλασιάζονται στο δρόμο λόγω της δικής μας αδιαφορίας.Οι φιλοζωικοί σύλλογοι παλεύουν μόνοι τους,με δικά τους προσωπικά έξοδα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους .Καλά τα σχόλια,αρνητικά η θετικά,αλλά πρέπει να παρέμβει ο νέος Δήμαρχος σε κάτι που είναι αυτονόητο.Περισσότερα από 1 εκατ. αδέσποτα σκυλιά βρίσκονται στους δρόμους της Ελλάδας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Συγκεκριμένα, το BBC γράφει: «Μεταξύ πολλών προβλημάτων που προκαλούνται από την ελληνική κρίση είναι και ο διογκωμένος πληθυσμός των αδέσποτων σκυλιών».

Επιτέλους ας παραδειγματιστούμε από κάποιους όπως πχ τρανό παράδειγμα ο Πελετίδης ,στον Δήμο Πάτρας, από τις επιλογές του και ας κάνουμε κάτι…
Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού…Είναι θέμα ανθρωπιάς και σεβασμού.

Πούλιος Παναγιώτης.

Αφήστε μια απάντηση