- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

“Προστατεύουμε τα αδέσποτα κατά τις ημέρες του καύσωνα”

Ανακοίνωση από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για την εποπτεία του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Ελένη Παπαγεωργίου

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα τις τελευταίες ημέρες, απευθύνουμε έκκληση προς τους δημότες να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τα αδέσποτα κατά την διάρκεια του καύσωνα. 

Οι τετράποδοι φίλοι μας εάν μπορούσαν να μιλήσουν με λόγια, θα εκλιπαρούσαν για λίγο νερό ώστε να αντέξουν αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Τα αδέσποτα ζωάκια έχουν την ανάγκη μας και την προστασία μας, καθώς ζουν σε εξωτερικούς χώρους, κινδυνεύοντας σε μεγάλο βαθμό από θερμοπληξία. Είναι λοιπόν αναγκαίο αν συναντήσουμε  κάποιο αδέσποτο ζωάκι να του προσφέρουμε τη βοήθεια μας.

Μπολάκι με νερό: όπως ακριβώς εμείς, έτσι κι εκείνα είναι βασικό να έχουν πρόσβαση σε νερό ώστε να δροσίζονται όταν χρειάζεται. Καλό θα ήταν λοιπόν να του βάλετε σε σκιερό μέρος ένα μπολάκι με άφθονο δροσερό νερό το οποίο θα αλλάζετε καθημερινά για να διατηρείται σε σωστή θερμοκρασία.

Σκιερό μέρος: αν συναντήσετε κάποιο ζωάκι ξαπλωμένο στην άσφαλτο ή στον ήλιο, μπορείτε να το μεταφέρετε εσείς σε κάποιο σκιερό μέρος. Στην περίπτωση που έχει βρει ήδη καταφύγιο σε σκιά μην επιχειρήσετε να το ενοχλήσετε ή να το διώξετε.

Δεν ξεχνάμε… Τα Ζώα Αισθάνονται, Πονούν, Διψούν, Πεινούν, όπως ακριβώς και οι Άνθρωποι!