Πρώτη συνεδρίαση της νέας Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρώτη συνεδρίαση υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Βοιωτίας, κ. Μιχάλη Γιαννάκη πραγματοποίησαν τα μέλη της Γραμματείας Προγράμματος, προκειμένου να καθοριστεί ο σχεδιασμός και η μεθοδολογία εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η περιβαλλοντική πολιτική, η ενεργειακή στρατηγική και η αγροτική ανάπτυξη, που αφορούν άμεσα την ελληνική περιφέρεια και το νομό Βοιωτίας, εντάσσονται πλέον στα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Μιχάλη Γιαννάκη, ο οποίος σε συνεργασία με τα στελέχη του κόμματος και τους συναρμόδιους τομεάρχες καλείται να εκπονήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, τόσο αντιπολιτευτικά, όσο και σε επίπεδο διαμόρφωσης της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει τους ευαίσθητους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας καθώς και θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης ο Αναπληρωτής Γραμματέας, κ Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Νέα Δημοκρατία θα έχει ολοκληρώσει την σύνταξη του κυβερνητικού της Προγράμματος. Ήδη, σε επίπεδο τομέων, έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικό έργο, το οποίο στηρίζεται τόσο στην θετική αποτίμηση αλλά και τις παραλήψεις κατά την κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στα στρατηγικά λάθη και τις παλινωδίες της σημερινής κυβέρνησης.

Σε επίπεδο Γραμματείας υπάρχει ήδη συσσωρευμένη εμπειρία την οποία πρέπει άμεσα να αξιοποιήσουμε. Προπάντων όμως, στηριζόμαστε στην θέληση, τον εθελοντισμό και την δίψα για προσφορά δεκάδων στελεχών της παράταξης , στους τομεάρχες μας και στο επιστημονικό προσωπικό του κόμματος, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αφενός, την κυβερνητική προχειρότητα και αφετέρου ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό από μέρους της κυβέρνησης.»

Αφήστε μια απάντηση