You are currently viewing Αποθέωση στο Κλειστό -Σταθερά πρώτος ο ΚΑΔΜΟΣ, νίκησε και τον Λοκρό 73-55 (video)

Αποθέωση στο Κλειστό -Σταθερά πρώτος ο ΚΑΔΜΟΣ, νίκησε και τον Λοκρό 73-55 (video)

kadmos-lokros1

Κλειδώνει την πρωτιά και το πλεονέκτημα στα πλέη-οφ

 

του Κώστα Θεοδώρου

 

Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την προσπάθεια των αθλητών του Κάδμου, όμως συνολικά η “καυτή” έδρα του, το Κλειστό “Ερρικός Χατζόπουλος” αποδεικνύεται το πιο ισχυρό του ατού στη φετινή μάχη της Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Μετά από ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι, η ομάδα του Αποστόλη Αναστασίου νίκησε και τον Λοκρό Αταλάντης (73-55) και εδραιώθηκε στην κορυφή του Πρωταθλήματος της Στερεάς!

Περισσότεροι από 500 Θηβαίοι βρέθηκαν και αυτή τη φορά στο Κλειστό και υποστήριξαν θερμά και ουσιαστικά τον Κάδμο στο πιο δύσκολο από τα τέσσερα τελευταία ματς της σεζόν. Με κόρνες, τύμπανα και πραγματική φασαρία σε κάθε επίθεση των αντιπάλων, έκαμψαν την αντίσταση του μαχητικού και δεύτερου στη βαθμολογία Λοκρού.

Ο κόσμος πίεσε και βοήθησε όσο χρειάστηκε, όμως την “σκυλίσια” άμυνα την έπαιξαν οι αθλητές μέσα στο παρκέ. Ο Κάδμος πήρε τα ηνία στο σκορ από νωρίς, αλλά στο β’ δεκάλεπτο έδειχνε να δυσκολεύεται να μεγαλώσει την υπέρ του διαφορά. Τα τρίποντα και οι ατομικές προσπάθεια των αδελφών Μάτου έφεραν τον Λοκρό στο -5 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Κάπου εκεί το άγχος μεταφέρθηκε στην πλευρά των γηπεδούχων. Η ομάδα της Αταλάντης έτρεξε ένα μικρό σερί και κατάφερε να προηγηθεί στα μισά του γ’ δεκαλέπτου με 44-47. Αυτό ήταν όμως και το τελευταίο σημείο στο οποίο έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει την νίκη και την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα. Οι Θηβαίοι ανταπάντησαν με ένα απίθανο 17-0 μέχρι και τα πρώτα λεπτά του δ’ δεκαλέπτου και έδειξαν ότι δύσκολα μπορούν να απειληθούν μέσα στην έδρα τους.

Το 44-47 έγινε 61-47 με κύριο όπλο το πάθος. Σφιχτή άμυνα, κλεψίματα και δύσκολα καλάθια που πέτυχαν ο Παναγιώτης Χαρατσής και ο Παναγιώτης Παπαδάκης έδωσαν στον Κάδμο μια απόσταση ασφαλείας. Μπροστάρηδες στο σκοράρισμα για τους Θηβαίους, από την αρχή, ο Γιάννης Χαρατσής με 23 πόντους και τρία τρίποντα και ο Στέργιος Παπαδόπουλος με 17 πόντους.

Καταλυτική η συνεισφορά του Αντώνη Χαρατσή στο β’ ημίχρονο και η βοήθεια του πάντα χρήσιμου, πάρα τα προβλήματα τραυματισμών, Γιάννη Μητρόπουλου. Στο φινάλε το ταμπλό έδειξε σκορ 73-55 και άφησε τον Κάδμο μόνον στην κορυφή.

Το “να’τοι να’τοι οι πρωταθλητές” ακούστηκε με δύναμη στο φινάλε από την κατάμεστη κερκίδα και ηταν το επιστέγασμα της υπερπροσπάθειας των αθλητών του Κάδμου.

Μια προσπάθεια που σε πείσμα των καιρών, δείχνει να αποδίδει, γεγονός που φαίνεται από το βροντερό “παρών” του φίλαθλου κοινού της πόλης. Με τον κόσμο δίπλα στον Κάδμο, όπως τότε, πρίν 20 και κάτι χρόνια, με τον Παπάγου, τη Δάφνη και το Μαρούσι, ίσως αυτή να είναι μόνο η αρχή…

 

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-16, 38-33, 54-47, 73-55

 

Κάδμος Θήβας (Αποστόλης Αναστασίου): Χαρατσής Γιάννης 23 (3), Σκούμας 5 (1), Χαρατσής Παν. 7, Παπαδάκης 8 (1), Χαρατσής Αντ. 6, Μητρόπουλος 7 (1), Παπαδόπουλος 17, Νικολάου, Γκόλιας, Μπεκρής, Σταμάτης.

 

Λοκρός Αταλάντης (Καρατράντος): Μάτος Αγγ. 20 (4), Τσακανίκας 2, Ρουμελιώτης 3 (1), Κολοβός 3 (1), Καρατράντος 1, Θεοφανόπουλος, Μπολμάτης 2, Χατζής 7, Μάτος Αν. 11

 

Διαιτητές: Μπλέτσας – Μαμασούκα

 

Στη βαθμολογία η Ένωση Συλλόγων Κάδμος έχει 28 πόντους και ακολουθούν: ο ΑΟ Κύμης με 27 και οι: Ιωνικός Λαμίας και Λοκρός Αταλάντης με 26.

Απομένουν τρείς ακόμη αγωνιστικές και κατόπιν τα πλέη-οφ της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, όπου ο πρώτος διατηρεί το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το πέρας των τελικών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση