- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σεισμός Θήβα: 400 δονήσεις στην περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2020

Περισσότερες από 400 επιφανειακές μικροσεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή ανατολικά της Θήβας, από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα,  ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Τα επίκεντρα του 2021 βρίσκονται πιο κοντά στη πόλη και γίνονται αισθητά σε περισσότερο πληθυσμό, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο δήμος της Θήβας είναι σε επιφυλακή, μετά τα 4,3 Ρίχτερ.

Χουλιάρας: Δεν συνδέονται με το ρήγμα των Αλκυονίδων

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Δρα Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος πήγε την περασμένη Κυριακή μαζί με ομάδα επιστημόνων του Γεωδυναμικού και εγκατέστησαν επιπλέον 7 σεισμογράφους, έχουν καταγραφεί πάνω από 400 επιφανειακές μικροσεισμικές δονήσεις.

xartis_mikroseismon

Συγκεκριμένα ο κ. Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook ανέφερε: «Περισσότερες απο 400 επιφανειακές μικροσεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή ανατολικά της Θήβας. Ο χάρτης δείχνει τα δεδομένα απο τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα το πρωί (μέχρι χθες το πρωί). Τα επίκεντρα του 2021 βρίσκονται πιο κοντά στη πόλη και γίνονται αισθητά σε περισσότερο πληθυσμό». Μάλιστα ο κ. Χουλιάρας ανάρτησε και τον σεισμικό χάρτη που δείχνει τα επίκεντρα των μικροσεισμών.

xouliaras-seismos-6584

Ο κ. Χουλιάρας απάντησε και σε ερώτηση που του έγινε διαδικτυακά εάν η σεισμική ακολουθία της Θήβας έχει σχέση ή μπορεί να ενεργοποιήσει το ρήγμα των Αλκυονίδων με την απάντησή του να είναι αρνητική. «δεν φαίνεται να συνδέεται με την ακολουθία στη Θήβα» έγραψε χαρακτηριστικά.