- ΑΡΘΡΑ, ΘΗΒΑ

Σήμερα ένιωσα περήφανος για τα Πινδάρεια

Σήμερα νιώθω πολύ περήφανος για την πόλη μου, την Θήβα. Παρακολούθησα με μεγάλη χαρά τις παρουσιάσεις βιβλίων από ομάδες συμπολιτών μας, που αποδεικνύουν πως έχουμε την ικανότητα και το υπόβαθρο να δημιουργούμε καινοτόμα δρώμενα, τα οποία μάλιστα δεν υπολείπονται σε τίποτα των αντίστοιχων δράσεων σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Ο δρόμος της ανάγνωσης, ιδίως για νέους αναγνώστες, είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια. Οι περισσότερες εκδόσεις αποτυγχάνουν αφού δεν φτάνουν στον αναγνώστη. Παρ’ όλα αυτά η έκδοσή βιβλίων είναι ο πιο δημιουργικός δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, ένας δρόμος που σε διδάσκει πράγματα που καμία εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να προσφέρει. Μια νεοφυής γραφή, με σκληρή εργασία, μπορεί να οδηγηθεί στην επιτυχία και την ανάπτυξη ναι αυτό μπορώ να το πώ,της Θηβαϊκής κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν την ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων.Έχουμε κριτικάρει τα λάθη και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η πόλη μας στον τομέα του πολιτισμού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια παρέμβασή μας,μέσω ενός άρθρου,για την παρουσίαση Θηβαίων συγγραφέων, έγινε πράξη.


Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ,στον Δημήτρη Αλεξάνδρου με τον οποίο είμαι σε διαρκή επικοινωνία και για τον οποίο γνωρίζω πόσο μεγάλη και προσωπική επένδυση ήταν η πρωτοβουλία αυτή. Είναι σπάνιο να συναντάς ανθρώπους που βιώνουν τόσο βαθιά το αίσθημα της υποχρέωσης προς την κοινωνία μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ,στην Όλγα Μάμαλη,ως την Κωνσταντίνα Ζαμπάκου & σε όλους τους συντελεστές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του ΔΟΘ,στον Σταμάτη Καλαμιώτη,του Δήμου Θηβαίων,ως τους πολίτες που βρέθηκαν στην ΣΟΝΙΑ.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κ σημαντικό βήμα για τον πολιτισμό μας.Ίσως μία από τις σπουδαιότερες πολιτιστικές ενέργειες των τελευταίων 15 ετών.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κ σημαντικό κομμάτι της δημιουργίας της Θήβας.

Εύχομαι να γίνει πράξη και να συνεχίσει ως θεσμός,η παρουσίαση Θηβαίων συγγραφέων.

Πούλιος Παναγιώτης.

ΥΣ:Η επόμενη παρουσίαση να έχει και ήχο και μουσική ώστε να μην κουράζει τους ακροατές,κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.