- ΜΟΥΣΙΚΗ

Σκληρή απάντηση έδωσε ο γιός του Μάνου Χατζιδάκι στον Αλέξη Κούγια

Πριν από μερικές μέρες κατά την εξέταση μάρτυρα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας είχε κάνει μια ανάφορά στο όνομα του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι. Και αυτό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.

Μια απ’ αυτές και του γιου του Μάνου Χατζιδάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να απαντήσει στον Αλέξη Κούγια. Και το έκανε με λόγια του ίδιου του Μάνου.

«Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15 – 16 – 17 – 18 χρονών;», ήταν η ερώτηση του Αλέξη Κούγια στον μάρτυρα που εξέταζε κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται για βιασμούς ανηλίκων.

Ο Γιώργος Χατζιδάκις παραθέτει ένα κείμενο από τα θρυλικά «Σχόλια του Τρίτου», τις παρεμβάσεις που έκανε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στο Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το 1978 έως το 1980.

Χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας «συκοφαντική και αήθη αναφορά» που «προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι».

Γι’ αυτό και παρέθεσε τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι: «Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε».

https://www.facebook.com/manoshadjidakisofficial/photos/a.1200955590036895/2675626605903112/?type=3

Facebook Comments Box