- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκοτώθηκε οικοδόμος στα Οινόφυτα που έπεσε από την οροφή εργοστασίου

Το εργοτάξιο κατασκευής εργοστασίου στην πίσω πλευρά του οποίου σημειώθηκε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα ΟινόφυταΤο εργοτάξιο κατασκευής εργοστασίου στην πίσω πλευρά του οποίου σημειώθηκε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα Οινόφυτα

Σκοτώθηκε ένας οικοδόμος, 56 ετών, που έπεσε από την ταράτσα υπό κατασκευή εργοστασίου στα Οινόφυτα.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 3 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο νεκρός οικοδόμος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατά την διάρκεια εργασιών μόνωσης σε ταράτσα. 

Ο οικοδόμος, που εργάζονταν σε εργολάβο, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο (ΓΝ) Χαλκίδας.

Αρχικά στο εργοτάξιο και στην συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, βρέθηκαν κλιμάκιο της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καθώς και η Τίνα Σκλιά, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τανάγρας. Ζήτησαν ενημέρωση για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και για το εάν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. 

Επίσης εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής μετέβησαν στο ΓΝ Χαλκίδας, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του άτυχου οικοδόμου

Με ευθύνη της κυβέρνησης οι μεγαλοεργολάβοι και οι κατασκευαστές επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια, και για μέτρα υγείας και ασφάλειας δεν δίνουν δεκάρα “ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ”», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη, με ένα οικοδόμο νεκρό στα Οινόφυτα. Παράλληλα το Συνδικάτο δηλώνει ότι «τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ανθρώπινα ωράρια, για αυξήσεις στα μεροκάματα»

Η ανακοίνωση:

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που έγινε σήμερα στο εργοτάξιο της ΕΛΕΜΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου στα Οινόφυτα, φανερώνει για άλλη μια φορά τι σημαίνει κανονικότητα στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας και όχι μόνο. ‘Ένας νεκρός εργαζόμενος κάθε τρεις μέρες ούτε η κακιά στιγμή είναι ούτε μοιραίο την στιγμή που τα εξαντλητικά ωράρια, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα, η έλλειψη μέτρων προστασίας είναι καθεστώς.

Σήμερα είχαμε το θάνατο ακόμα ενός συναδέλφου, εργαζόμενο στις μονώσεις, που έπεσε από μεγάλο ύψος. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του συναδέλφου.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην γνωρίζουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας μετά την δουλειά σώοι και αβλαβείς. Με ευθύνη της κυβέρνησης οι μεγαλοεργολάβοι και οι κατασκευαστές επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια, και για μέτρα υγείας και ασφάλειας δεν δίνουν δεκάρα “ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ”, ενώ ουσιαστικά για χάρη τους έχει καταργηθεί το Σ.ΕΠ.Ε. με αποτέλεσμα μηδενικούς ελέγχους σε χώρους δουλειάς, αλλά και δίνει με κάθε τρόπο αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να αυξάνουν την εκμετάλλευση των εργατών.

Απαιτούμε να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου και να αποδοθούν ευθύνες. Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση! Οι ζωές μας έχουν αξία, μεγαλύτερη από τα κέρδη του κάθε εργολάβου και κάθε κατασκευαστικού ομίλου. Δεν την έχουμε για να την χαραμίζουμε σε κανένα αφεντικό. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ανθρώπινα ωράρια, για αυξήσεις στα μεροκάματα».

Facebook Comments Box