- ΘΗΒΑ

Σκούμας: Θετική η παρέμβαση του Θανάση Κοκοντίνη αλλά στο παρελθόν στήριξε και κάλυψε τις επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής

Πολλές φορές ο κ. Κοκοντίνης ως μέλος της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής του πρώην δημάρχου κ.Νικολάου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στήριξε και κάλυψε τις περιβαλλοντοκτόνες επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ενδεικτικά αναφέρω την προώθηση της φιλοεργολαβικής ΜΕΑ Θηβας, την υιοθέτηση όλων των βιομηχανικών Αιολικών πάρκων στο Δήμο Θήβας (σε απόλυτη συνεργασία με τους κατά καιρούς αντιπεριφερειάρχες περιβάλλοντος), με χαρακτηριστικές περιπτώσεις την εγκατάσταση αυτών σε καμμένες δασικές εκτάσεις στον Κιθαιρώνα, στον Πευκιά Θίσβης κλπ, της μη απάντησης για την διαρροή στραγγισμάτων από το ΧΥΤΑ Θήβας (συνυπεύθυνες η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Μπακογιάννης και Αναστασίου και οι υπηρεσίες περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεά Ελλάδας και οι κρατικές Υπηρεσίες Υγείας).

Επίσης στήριξε και κάλυψε την επιλογή του Δήμου και της Περιφέρειας να συναινέσουν στην κατάργηση και ενσωμάτωση στην περιουσία του ομίλου Στασινόπουλου της δημοτικής οδού προς το Βαθύ – Νούσα Θίσβης.

Στήριξε και κάλυψε επίσης ως μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και όλου του μπλοκ φιλοεργολαβικής διαχείρισης όλες τις επιλογές του ΦΟΔΣΑ ΑΕ,
που οδηγεί την πόλη σε σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και αδιαφανή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων κλπ.

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες περιπτώσεις. 

Η αναφορά του όμως σε σχέση με την παροχή Έγκρισης ΜΠΕ στην εταιρεία Μαυρούλη- Πριόβολου στο Τάχι Θηβών, από τον κ. Αναστασίου ως Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ορθή και αναδεικνύει το μέγεθος της διαπλοκής της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Θηβαίων με συμφέροντα που επιβαρύνουν συνεχώς το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης για το κέρδος τους. Ελπίζουμε να δούμε και στο μέλλον αντίστοιχες παρεμβάσεις του κ. Κοκοντίνη.

 Σε ότι αφορά το δημοτικό συμβούλιο ελπίζουμε σε ένα πιο ισχυρό έλεγχο αν και γνωρίζουμε ότι πλην της Λαικής Συσπείρωσης που έχει ένα σαφώς διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό, δεν υπάρχει βούληση ούτε παρατάξεις με αρχές και ριζοσπαστικό προγραμματικό αυτοδιοικητικό λόγο για ουσιαστικό έλεγχο των πεπραγμένων του νέου δημάρχου και της εξουσίας του.