- ΘΗΒΑ

Σωματείο Εργατουπαλλήλων Εργοστασίου ΜΟΡΝΟΣ: Να αποσυρθεί το Χουντικής Έμπνευσης Νομοσχέδιο για τις Διαδηλώσεις

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με ένα νομοσχέδιο τερατούργημα η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να επαναφέρει άρθρα του χουντικού διατάγματος του 1971.
Ποινικοποιείται το συνταγματικό δικαίωμα στην διαμαρτυρία και την διεκδίκηση. Επιτίθονται σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κερδηθεί με δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας.
Προσπαθεί να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία την υποαπασχόληση και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση.
Καθιερώνεται ΙΔΙΩΝΥΜΟ για την παρουσία σε διαδηλώσεις που δεν έχουν πάρει έγκριση ή δεν έχουν συμμορφωθεί με της υποδείξεις των αστυνομικών, θα τιμωρούνται οι διαδηλωτές με ποινή φυλάκισης ενός έτους, συγχρόνως το αντιδημοκρατικό αυτό νομοσχέδιο προβλέπει την ευθύνη των διοργανωτών για ότι συμβεί, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων θα θεωρούνται υπαίτιοι θα καλούνται να πληρώνουν ενώ θα είναι έρμαιο σε οποιαδήποτε προβοκάτορα θελήσει να δημιουργήσει έκτροπα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο εργατοπατέρας και πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος εξαργυρώνοντας “τα γραμμάτια” του προς την κυβέρνηση που του διασφάλισε στο συνέδριο των ΜΑΤ την επανεκλογή του εμφανίστηκε στην επιτροπή δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης δεν μπόρεσε να πει ένα ξεκάθαρο όχι σε ένα νομοσχέδιο χουντικής κοπής και να τιμήσει έτσι έστω και για μια φορά τον θεσμικό του ρόλο, αρκέστηκε μόνο στο να μας ενημερώσει για τις καλές σχέσεις που έχει με τις αστυνομικές αρχές σημειώνοντας ως επίτευγμα ότι με την βοήθεια της η ΓΣΕΕ κατάφερε να πραγματοποιήσει το συνέδριο

       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ