- ΒΟΙΩΤΙΑ

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΑΒ συμμετείχε η Γιώτα Πούλου

Κινητοποίηση εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας και βουλευτή Γιώργο Τσίπρα και τον βουλευτή Εύβοιας Μίλτο Χατζηγιαννάκη συμμετείχαμε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΑΒ στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας, στρατηγικής σημασίας για την στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και οφείλει την επάρκειά της στο άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της.
Η συρρίκνωση μισθών και εργασιακών κεκτημένων, που εξήγγειλε η κυβέρνηση (κατάργηση μη μισθολογικών παροχών, περικοπή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας), στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκτίθενται καθημερινά σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και υποβαθμίζουν τη λειτουργία της  ΕΑΒ και οδηγούν σε απαξίωσή της.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας, που πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της άμυνας της χώρας.