- ΒΟΙΩΤΙΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς: Έντονες αντιδράσεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση , χέρι χέρι με την εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο επιχειρεί , μετά την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία, να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης, ποινικοποιώντας κάθε εργατική, κινηματική και κοινωνική διαδήλωση , γυρίζοντας μας σε σκοτεινές περιόδους για τη Δημοκρατία. Είναι σαφές ότι μετά τον εργασιακό και κοινωνικό «Μεσαίωνα» που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα στα χρόνια των μνημονίων, επιχειρούν τώρα να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα , επιχειρώντας να φιμώσουν προκαταβολικά κάθε μορφή αντίδρασης, διεκδίκησης και αγώνα.

Το νομοσχέδιο αυτό προφανώς εντάσσεται στο δόγμα «νόμος και τάξη» και  ανάμεσα στα άλλα, φακελώνει διαδηλωτές, προβλέπει την η αστυνομική προέγκριση των συγκεντρώσεων (!!!), δίνει υπερεξουσίες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς κ.α.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς δηλώνει πως το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις είναι αδιαπραγμάτευτο, κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του λαού και των εργαζομένων και δεν θα το αφήσουμε να χαθεί!!!  Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ  την Τετάρτη 8 Ιουλίου

Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο

ώρα 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου

&

Πέμπτη 9 Ιουλίου

Συγκέντρωση ώρα 19:00, Πλατεία Κλαυθμώνος

Ταυτόχρονα καλεί κάθε δημοκρατικό  πολίτη, εργάτες , αγρότες ,  φοιτητές και την νεολαία να ενωθούμε στην κατεύθυνση ενός αγωνιστικού – ταξικού μπλοκ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα,( από σωματεία, συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές κινήσεις και παρατάξεις ) και στην κοινωνία και να αντιδράσουμε άμεσα, γιατί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στη διεκδίκηση και στη διαδήλωση αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο τους εργαζόμενους.

Δεν θα επιτρέψουμε να περικοπούν άλλο οι ελευθερίες μας και τα  – κατακτημένα με αγώνες και αίμα – δικαιώματά μας. Σε κόντρα όλων όσων προσπαθούν να επιβάλλουν μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ σιγή ασυρμάτου κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον λαό , εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα. Γιατί όπως είπε και ο ποιητής του γένους :

« Όποιος ελεύθερα συλλογάται , συλλογάται καλά».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας:

Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Συναδέλφισσες – οι : Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους. Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού Βοιωτίας στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και στις πορείες.