Συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στο Υπουργείο Παιδείας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ

Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ. Ν. Βοιωτίας

13/4/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στο Υπουργείο Παιδείας

Με εκπροσώπους της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Βοιωτίας συναντήθηκε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2010, μετά από επιθυμία τους, η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.

Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων όπου συνάντησαν τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλη Κοντογιάννη όπου τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και συζητήθηκαν οι λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν, προκειμένου να βελτιωθεί η εκπαίδευση στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα να αναβαθμιστεί η ποιότητα των συνθηκών εργασίας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την βαθμολογική εξέλιξη των Προϊσταμένων όπως επίσης και θέματα που έχουν να κάνουν με το καθεστώς των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που όπως ειπώθηκε θα απορροφηθούν σύμφωνα με τον Νόμο κατά 1/5 τον χρόνο.

Επίσης στην συζήτηση ο κ. Κοντογιάννης έκανε γνωστό ότι θα επανέλθει ο θεσμός του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου με πρόβλεψη για άμεση κάλυψη των θέσεων από εκπαιδευτικούς ενώ παράλληλα συζητήθηκε και ο τρόπος λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως αυτά που λειτουργούν στο Σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα και τον Ορχομενό.

Η Βασιλική Τσόνογλου από την πλευρά της τόνισε την ανάγκη για γενναία χρηματοδότηση στην παιδεία και διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό για την κατάσταση στην Εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν άμεσα μεγάλες και γενναίες τομές, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να ανταποκριθεί επαρκώς και επάξια στο ρόλο του».

Τέλος σημείωσε ότι «στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου είναι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και χρονίζοντα προβλήματα, που δεν επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό να επικεντρωθεί αναπόσπαστος στο έργο του, να γίνει αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος από τη βάση, ώστε να δημιουργηθούν στέρεα θεμέλια για την παιδεία στη χώρα μας και την κοινωνία μας εν γένει».

Επαμεινώνδα 71,32200 Θήβα,Τηλ:22620 81 061,Fax:22620 26 881

Φίλωνος 7,32100 Λιβαδεία,Τηλ & Fax:22610 89 640

www.tsonoglou.com & tsonoglou@hotmail.com

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση