Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Θηβαίων

Θήβα 23/12/2010

Θέμα: Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Θηβαίων

Ευχές για υγεία και ευτυχία στο νέο έτος έστειλε σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων έδωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε την Τετάρτη.

Ο κ. Σβίγγος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές, που έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα στον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής.

«Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι τις ευθύνες για το αποτέλεσμα των εκλογών τις αναλαμβάνω ολοκληρωτικά εγώ προσωπικά. Έχω την δύναμη να αναγνωρίζω και να αποδέχομαι τις ευθύνες, που απορρέουν είτε έμμεσα είτε άμεσα από τις πράξεις μου και για τον λόγο αυτό δεν προτίθεμαι να σχολιάσω τις συμπεριφορές τρίτων» τόνισε ο κ. Σβίγγος, αναφερόμενος στο συντριπτικό προβάδισμα που του έδινε η δημοσκόπηση έναν μήνα πριν τις εκλογές από την μία αλλά και το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

«Ήμουν ο επίσημα υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώσαμε όλοι δυστυχώς, ότι ο χώρος αυτός κατακερματίστηκε και η διάσπαση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Σε αυτό έχουμε όλοι τις ευθύνες μας και τις δικές μου τις ανέλαβα εγώ» είπε, επιρρίπτοντας τις ίδιες ευθύνες στους βουλευτές, μεγαλύτερες όμως στον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος, δηλαδή, στον Γραμματέα της Ν. Ε του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γ. Σιδέρη, αλλά και στον Γραμματέα του Κινήματος κ. Καρχιμάκη, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί πολύ νωρίς για τις συμπεριφορές παραγόντων, βουλευτών κ.α. «Οι εκλογές αυτές ήταν πολύ κρίσιμες και ο Καλλικράτης είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, που είχα αποδεχθεί, είχα συμβάλλει και είχα δηλώσει ίσως ο μοναδικός υπέρμαχος από τους υποψηφίους δημάρχους που διεκδικούσαν τον Δήμο της Θήβας. Ανησυχώ όμως, γιατί οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες και όταν κάτι δεν το πιστεύεις, είτε από την συμπολίτευση είτε από την συμπολίτευση, τότε το αφήνεις να περνά, να μαραζώνει και να χάνεται» πρόσθεσε, δηλώνοντας, σαν συνέχεια του αποτελέσματος των εκλογών, ότι τόσο ο ίδιος όσο οι συνεργάτες του, όσοι εκλέχτηκαν και όσοι δεν εκλέχτηκαν, θα συμμετέχουν σε μια δυναμική ομάδα που θα αντιπαρατεθεί στις διάφορες οργανωμένες ομάδες εντός κι εκτός Δήμου, προκειμένου να διασφαλίσουν αυτά τα οποία δημιούργησαν και υλοποίησαν.

«Θα είμαστε παρόντες στα συμβούλια, τις επιτροπές, σε οτιδήποτε επιχειρηθεί να αλωθεί και να κακοποιηθεί. Θα είμαστε δίπλα στα προβλήματα της πόλης, γιατί πιστεύω ότι η καλή αντιπολίτευση θα συμβάλλει σε μια άριστη συμπολίτευση. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα σκύψει με σεβασμό στο τι παραλαμβάνει και στο ποιοι είμαστε και θα οικοδομήσει μια καλή συνέχεια του έργου, το οποίο παραλαμβάνει. Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση ή η κριτική. Είναι και οι προτάσεις οι οποίες μέσα από διάλογο μπορούν να επιφέρουν ότι το καλύτερο για την πόλη» τόνισε, διαψεύδοντας όλους όσους διαδίδουν φήμες περί παραίτησης του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων καταφέρθηκε στην συνέχεια εναντίον των «συκοφαντών» που με φυλλάδια και ειδήσεις για «το περιβόητο εργοστάσιο καύσης των σκουπιδιών, τα περιουσιακά του στοιχεία και τις σχέσεις του με επιχειρηματικούς κύκλους, πέτυχαν να τον διαβάλλουν, αποτρέποντας έτσι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών από την ψηφοφορία, γεγονός που αποδείχθηκε με την μεγάλη αποχή στις εκλογές».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο κ. Σβίγγος κατήγγειλε ευθέως την Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κ. Διαμαντοπούλου, την οποία κατηγόρησε για εμπάθεια κατά της Θήβας, αλλά και για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

«Είναι πολύ σοβαρό θέμα, σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και οι τακτικές της κυβέρνησης έχουν στερήσει από τους πολίτες ακόμη και την δυνατότητα να αναπνέουν, εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος, να υπηρετεί, εξουσιάζει και να διαχειρίζεται αυτά τα υστερήματα των Ελλήνων πολιτών με απλή υπογραφή, χωρίς προβληματισμό, χωρίς να ρωτήσει αρμόδιες υπηρεσίες και να διαβουλευτεί με τους υπευθύνους, να διαθέτει εθνικούς πόρους σε έργα και μελέτες, που κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων στην περιφέρεια» είπε, αναφερόμενος, με αποδεικτικά έγγραφα, σε τεχνικές βοήθειες και μελέτες που ανατέθηκαν εκ νέου και με μεγαλύτερο κόστος από τις ήδη υπάρχουσες, χωρίς την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έφερε μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα τρεις μελέτες κόστους 90.000 ευρώ η κάθε μία, που παρουσιάζουν αντιφάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες της ΔΕΠΟΔΑΘ, που έχουν κοινοποιηθεί στο σύνολο των φορέων και στην Περιφέρεια, μαζί με μια πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια

Δεύτερο παράδειγμα έφερε μελέτη, που δρομολογείται να ανατεθεί έναντι 90.000 ευρώ για την ποιοτική σύσταση των υπογείων υδάτων στην περιοχή Θήβας, στην θέση της ήδη υπάρχουσας της ΔΕΠΟΔΑΘ, κόστους 45.000 ευρώ.

Μέρος των καταγγελλομένων του νυν Δημάρχου Θηβαίων αποτελεί η αναφορά σε τρεις μελέτες για την κατασκευή εργοστασίων κομποστοποίησης σε Φωκίδα, Λοκρίδα και Ν. Εύβοια, 600.000 ευρώ περίπου η κάθε μία, έργα που απεντάχθηκαν λόγω της αντίδρασης των κατοίκων των περιοχών και οι οποίες ανατέθηκαν εκ νέου με το ποσό των 900.000 ευρώ.

Ο κ. Σβίγγος αναφέρθηκε επίσης σε μελέτες για την ωρίμανση έργων βιολογικού καθαρισμού που δίνονται σε δήμους (Δ. Θεσπιέων) με δημοτικά διαμερίσματα μικρότερα των 2.000 κατοίκων, οι οποίες είναι γνωστό ότι δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα καταφέρθηκε έντονα κατά της κ Διαμαντοπούλου, που χρηματοδότησε μελέτη για τον Δήμο Θεσπιέων, ύψους 243.000 ευρώ για την αποπεράτωση γηπέδου, την ώρα που η Θήβα στενάζει λόγω του ανατολικού περιφερειακού, που ακόμη παραμένει στα συρτάρια της περιφέρειας με την εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης λόγω 200.000 ευρώ.

«Είμαστε ο μόνος οργανωμένος Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς. Λειτουργούμε υποδειγματικά και μπορούμε να συμμετέχουμε στην κατάρτιση μελετών. Εντούτοις παραμεριστήκαμε από την κυρία Περιφερειάρχη που δεν επέλεξε να ενισχύσει ώστε τον Φορέα μας που έχει γνώση, εμπειρία και θα κόστιζε και λιγότερα» κατέληξε στην συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Θηβαίων.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση