- ΑΡΘΡΑ, ΘΗΒΑ

Συνεχίζεται η απαξίωση στους ανέργους της EXTRAL και ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ

Το «ντόμινο» της κατάρρευσης επιχειρήσεων έχει φυσικά αλυσιδωτές επιπτώσεις στον Νομό Βοιωτιας.Ετσι μετά την πρόσφατη κατάρρευση της βιομηχανίας Schneider στα Οινόφυτα, εμφανίστηκαν εκ νέου προβλήματα ρευστότητας σε βιομηχανικές μονάδες στην Βοιωτία.Ετσι τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα εργοστάσια ,στην ευρύτερη περιοχή, έχουμε τις πληροφορίες μας πως υπολειτουργούν.

Δυστυχώς, η μεγαλύτερη ύφεση που έρχεται στην ζωή μας, θα θυμίζει τα προηγούμενα 10 χρόνια κρίσης ,ως παιδική χαρά.Η Θήβα και η Βοιωτία, θα υποστούν πολύ μεγάλες αλλαγές ,στις εργασιακές συνθήκες.

Εδω και μεγάλο διάστημα, η απαξίωση για την τύχη εκατοντάδων εργαζόμενων, σε 2 βιομηχανίες της περιοχής μας συνεχίζεται.Απο την μια οι εργαζόμενοι της EXTRAL, ακόμα εδώ και χρόνια περιμένουν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους,που συγκεκριμένη τράπεζα,παροτι τα χρήματα είναι σε λογαριασμούς,δεν δίνει λύση.

Να θυμίσω εδώ, ότι στην μια περίπτωση ,σημερινός Βουλευτής της Βοιωτίας είναι γνώστης του θέματος,αφού έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπηση της υπόθεσης.

Ακόμα όμως τίποτα, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας που υπάρχει.

Η βιομηχανία προφίλ αλουμινίου Extral στην περιοχή της Θήβας, βρέθηκε σε αδυναμία να αντεπεξέλθει στην άνοδο των τιμών του αλουμινίου σε συνθήκες περιορισμένης μετακύλισης του αυξημένου κόστους στις τιμές, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 110 θέσεις εργασίας.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι του Πετζετακη.Ενεργοί Άνεργοι..

 Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους έχουν ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, παραμένοντας δέσμιοι της εκμεταλλευτικής συμπεριφοράς από την πλευρά της εργοδοσίας, επειδή από πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει αξιόπιστη πρόταση για λυση επιτελους στο ζητημα τους.

Το κράτος οφείλει να μη δείχνει σημάδια κοινωνικής αναλγησίας απέναντι στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

Από παγκόσμια φίρμα καινοτομίας σε λεία «τρωκτικών»: Το πιο λυπηρό λουκέτο της ελληνικής βιομηχανίας

Το Μαϊο του 2011 ο 47χρονος τότε  Γ. Πετζετάκις συνελήφθη για φοροδιαφυγή (2,1 εκατ. ευρώ)  To 2012 δικάζεται και καταδικάζεται ερήμην σε 10ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή. Ο Γιώργος Πετζετάκις όμως είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό και απο τότε θεωρείται καταζητούμενος,

Τρία χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2015 η άλλοτε κραταιά εισηγμένη της Σοφοκλέους πέρασε σε καθεστώς πτώχευσης. Τα «κομμάτια» της άρχισαν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Ο ένας πλειστηριασμός διαδέχεται τον άλλο και περίπου ένα χρόνο μετά τον εκπλειστηριασμό των μεγάλων αποθηκών στη βόρεια Ελλάδα (που ήταν και το φιλέτο της ακίνητης περιουσίας των Πετζετάκιδων και πουλήθηκε για μόλις 1,5 εκατ. ευρώ) ήρθε και η σειρά του κεντρικού εργοστασίου στον Ελαιώνα Βοιωτίας.

Ο πλειστηριασμός  αφορά «ένα ενιαίο ακίνητο (γήπεδο) κείμενο στη θέση «Χασάνη – Δερβίση της κτηματικής περιφερείας της Τοπικής Κοινότητος Ελαιώνα του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων (Δημοτικής ενότητος Θηβών) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, συνολικής εκτάσεως 245.718,49 τ.μ.  μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων εργοστασίου παραγωγής εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 49.673,73 τμ και συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 47.779,40 τμ και του εμπεπηγμένου βιομηχανικού εξοπλισμού που βρίσκεται εντός και εκτός των κτιρίων, με τον οποίο αποτελούν ενιαία βιομηχανική παραγωγική μονάδα – οικονομικό σύνολο και έχουν λειτουργική ενότητα για την εξυπηρέτηση της παραγωγής πλαστικού και ελαστικού».

Για τέταρτη φορά ΤΟ 2018 δεν βρέθηκε αγοραστής κατά τη διαδικασία πλειστηριασμού του εργοστασίου Πετζετάκις, με την αγωνία των εργαζομένων να μεγαλώνει σχετικά με το μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι κυρίως απο Εύβοια και Βοιωτία.

Το ποσό που είχε οριστεί για τον άκαρπο πλειστηριασμό ήταν τα 12 εκ. ευρώ.

Αναμένονται άλλες δύο προσπάθειες πλειστηριασμού με την ίδια τιμή πώλησης και έπειτα θα οριστεί νέα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αριστόβουλος πετζετάκις

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,οι Αντιπεριφερειάρχες,οι Βουλευτές του Νομού,Συνδικάτα,Επιμελητήριο Βοιωτίας,Εργατικά Κέντρα Θήβας και Λιβαδειάς,Δήμαρχοι,που τα δελτία τύπου με εύκολο τρόπο τα στέλνουν και μιλούν για ανάπτυξη,φέρουν την κύρια ευθύνη για τον απίστευτο εμπαιγμό στους εργαζόμενους ,αφού η απουσία τους ,λογίζεται στα μάτια των ανθρώπων ,που προσπαθούν να επιβιώσουν ,ΩΣ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

Ας δώσουν λύση επιτελούς σε αυτές τις οικογένειες.

Πούλιος Παναγιώτης.