- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ταγκαλέγκας: Στοχοποιήθηκα γιατί αντέδρασα στην απόφαση για καθολική καραντίνα στο Δ. Λεβαδέων

Στην αντίδραση του ενάντια στην επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων σε όλη τη Βοιωτία απέδωσε, ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας τη στοχοποίηση του από το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα, που τον παρουσιάζει ως υπεύθυνο για το lockdown στο Δήμο Λεβαδέων, εξαιτίας της παρουσίας του στη δοξολογία των Θεοφανείων.

Σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι ήταν μια προσωπική του επιλογή καθώς θεώρησε ότι έπρεπε να εκπροσωπήσει τους πολίτες και να σταθεί στο πλευρό του Μητροπολίτη Γεώργιου.

Έκανε λόγο για τεχνητό δημοσίευμα με αναληθείς φωτογραφίες, κάτι που φαίνεται, όπως είπε και από τον τρόπο που διαφοροποιήθηκε 3 φορές, μέσα στην ημέρα.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι την απόφαση για καθολικό lockdown την πληροφορήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και προέβαλε κάποιες αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις καθώς έκρινε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία στο Δήμο δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούν την καθολική καραντίνα.

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία, στο Δ. Λεβαδέων, υπάρχουν 22 ενεργά κρούσματα, 18 άτομα σε καραντίνα και 4 ασθενείς νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο της πόλης.

Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά για τον οποίο είπε ότι “ότι εάν ο δήμος είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα θα έπρεπε σήμερα ο υφυπουργός να βρίσκεται στη Λιβαδειά όπως έχει κάνει σε άλλες περιοχές”.

Ο κ. Ταγκαλέγκας μίλησε επίσης για απαξίωση των δημάρχων επειδή δεν είχε ζητηθεί η άποψη τους και δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

“Χάσαμε την αξιοπιστία μας” είπε “βρεθήκαμε να απολογούμαστε στους πολίτες ότι συμβαίνει κάτι τραγικό ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει και από χθες βράδυ υπάρχει ανασφάλεια και επικρατεί η άποψη ότι αποκρύπτεται η αλήθεια.

Siriosfm.