- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θήβα: Συνάντηση Διοικήσεων Οικονομικού Επιμελητηρίου Στερεάς με Επιμελητήριο Βοιωτίας και Εμπορικούς Συλλόγους Θήβας και Λιβαδειάς

Πραγματοποιήθηκε χθες 04/06/2020, στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Θήβας με πρωτοβουλία της εκλεγμένης συμβούλου του 9ου τμήματος του ΟΕΕ Αγγέλου Ασημίνας, συνάντηση μεταξύ των:

Διοικήσεων του 9ου Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας παρουσία των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων Θήβας και Λειβαδιάς.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν τα προβλήματα, οι προκλήσεις και οι προοπτικές που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος των Νομών Βοιωτίας και Εύβοιας, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της πανδημίας του COVID-19. Συμφωνήθηκε από όλους πως υπάρχουν εφικτές λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την αγορά, ενώ σημαντική συμβολή μπορεί να έχει και και το Τοπικό Τμήμα του ΟΕΕ με την κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα και τέθηκαν προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τόσο να ξεπεράσουν την κρίση της πανδημίας όσο και να σταθεροποιηθούν περαιτέρω. Κάποια από τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν τα κάτωθι:

  • Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Οριζόντια μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις
  • Αύξηση αφορολόγητου στις μικρές επιχειρήσεις – Τέλος επιτηδεύματος – Κόκκινα Δάνεια – Πυρόπληκτα Δάνεια, τα οποία έχουν την εγγύηση του Δημοσίου, αλλά αποτελούν εμπόδιο στην δανειοδότηση των επιχειρήσεων
  • Άμβλυνση των αυστηρών τραπεζικών κριτηρίων για νέο δανεισμό
  • Ρυθμίσεις πολλών δόσεων
  • Διοργάνωση εκ μέρους του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και της Περιφέρειας ενός Οικονομικού FORUM, στην πόλη της Θήβας, με την συμβολή του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς.