- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΘΗΒΑ

Θήβα:Πρόγραμμα Δικαστικής & Εγκληματολογικής Ψυχολογίας

ΘΗΒΑ Πρόγραμμα Δικαστικής και Εγκληματολογικής Ψυχολογίας


ΈΝΑΡΞΗ: 30/01/2022

Το ΔΔΕΕΨΥ® σε συνεργασία με τον Διεθνή Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY, ανακοινώνει την διεξαγωγή Προγράμματος Δικαστικής & Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στην Θήβα.

Ο κλάδος της δικαστικής αλλά και της εγκληματολογικής ψυχολογίας αν και είναι σχετικά νέος, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, των φοιτητών και των εργαζομένων σε δικαστικά και νομικά πλαίσια.

Η δικαστική ψυχολογία αποτελεί τον κρίκο σύνδεσης της ψυχολογίας με τον Νόμο με τους δικαστικούς ψυχολόγους να αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους. Για την ακρίβεια το «πεδίο δράσης» των δικαστικών ψυχολόγων είναι τόσο ευρύ που συχνά το κοινό συγχέει τα καθήκοντα των δικαστικών ψυχολόγων με αυτά των ερευνητών. Τα πλαίσια εργασίας ενός δικαστικού ψυχολόγου ποικίλουν από τις φυλακές, τα πλαίσια επανένταξης αποφυλακισμένων και τα δικαστήρια μέχρι τα σχολεία και την ιδιωτική πρακτική.

Συνεπώς άλλοι συνεισφέρουν σε έρευνες αναγνωρίζοντας και ερμηνεύοντας στοιχεία ψυχολογικής σημασίας, άλλοι ασχολούνται με τον ενδεχόμενο μειωμένο καταλογισμό του δράστη και την ικανότητά του να παραστεί σε δίκη και άλλοι ως ειδικοί στην εκτίμηση του ρίσκου επικινδυνότητας.Aπό την άλλη, η αυξανόμενη απήχηση των κλάδων της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας καθώς και η αύξηση των εγκληματικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια επιτάσσουν τη βαθύτερη μελέτη και κριτική επισκόπηση των βασικών αρχών που διέπουν τους κλάδους με στόχο την κατανόηση και την καθιέρωση πρωτόκολλων που θα συνδράμουν είτε στην πρόληψη είτε στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Δικαστική & Εγκληματολογική Ψυχολογία εισάγει τους εκπαιδευόμενους στις βασικές ψυχολογικές θεωρίες της βίας, αναλύει την πιθανή συσχέτιση εγκληματικότητας & ψυχοπαθολογίας και, επικεντρώνεται στη μελέτη διαφόρων τύπων δραστών.

Με τη λήξη του προγράμματος και εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια του προγράμματος λαμβάνουν το Δίπλωμα στη Δικαστική και Εγκληματολογική Ψυχολογία, αναλυτικό οδηγό περιγραφής των θεματικών ενοτήτων του εκπαιδευτικού προγράμματος ενώ εντάσσονται αυτομάτως στην κατηγορία FORENSIC CBT UNIT του Διεθνούς Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Φοιτητές και Σπουδαστές όλων των Επιστημών, Επαγγελματίες Ψυχολογικών, Κοινωνικών, Εγκληματολογικών Επιστημών, Σώματα Ασφαλείας και σε Κάθε Ενδιαφερόμενο.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

30/01/2022, 19:00-21:00 Εισαγωγή στις Δικαστικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες20/02/2022, 19:00-21:00 Γλώσσα Σώματος – Ψυχολογία Υπόπτων20/03/2022, 19:00-21:00 Άνδρες και Γυναίκες κατά συρροή Παραβάτες – Παιδική και εφηβική Παραβατικότητα – Ψυχοθεραπευτική Παρέμβαση03/04/2022, 19:00-21:00 Criminal Profiling – Η σκιαγράφηση του προφίλ των δραστών – Ανακριτική Διαδικασία15/05/2022, 19:00-21:00 Χρήση Ψυχοτρόπων Ουσιών/αλκοόλ και έγκλημα, Ανθρωποκτονίες με Δηλητήρια26/06/2022, 19:00-21:00 Εγκληματώντας με την Φωτιά – Το προφίλ των πυρομανών – Ψυχοθεραπευτική Παρέμβαση – Πρόληψη του Φαινομένου
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΒασιλική Γ. Βενέτη
ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, University of Indianapolis, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
BA Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης Sheffield Hallam University, Ηνωμένο Βασίλειο
Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ΕΠΙΨΥ, Ελλάδα
Εκπαιδευμένη στις Δικαστικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής-Αυστραλία-Ηνωμένο Βασίλειο


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος στον χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων επιτρέπεται:
✓με πιστοποιητικό εμβολιασμού
✓με πιστοποιητικό νόσησης εως 6 μήνες από την διάγνωση
✓με την προσκόμιση αρνητικού rapid/self/pcr test κορωνοϊού εως 48 ώρες πριν τα σεμινάρια

Τηρώντας τα πρωτόκολλα για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, συστήνεται στους εκπαιδευόμενους η χρήση ιατρικής μάσκας και γαντιών μιας χρήσης καθώς και η τήρηση φυσικής απόστασης κατά την διάρκεια διεξαγωγής των σεμιναρίων.

Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να έχουν τετράδιο σημειώσεων καθώς και στυλό για την ενίσχυση της ατομικής προστασίας.

Τόπος Διεξαγωγής: Βασιλική Βενέτη, Λοξής Φάλαγγος 13, 1ος όροφος, Θήβα

Κόστος Προγράμματος: 60€ το οποίο καταβάλλεται τμηματικά 10 ευρώ σε κάθε σεμινάριο

Διαδικασία εγγραφής: Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ τηλεφωνικά Δευτέρα με Παρασκευή, 13:00 με 15:00: Βασιλική Βενέτη, Τηλ: 2262400525

Facebook Comments Box